HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ayvacık'ta bir günde 1496 kaçak yakalandı

Çanakkale'de jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri tarafından, bugün yapılan operasyonlarda, Ayvacık İlçesi sahillerinden, Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan 1496 kaçak yakalandı

Ayvacık'ta bir günde 1496 kaçak yakalandı

Kış mevsiminin meydana getirdiği olumsuz hava koşulları, kaçakları Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmeye çalışmaktan alıkoymuyor. Bugün sabah 05.00 sıralarında, soğuk havaya rağmen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Afganistan, Irak ve Suriye uyruklu 160 kişi, yasadışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için geldikleri Ayvacık'ın Sokakağzı Limanı'nda, jandarmanın düzenlediği operasyonla yakalandı. Kaçaklar, minibüslerle Behramkale Jandarma Karakolu'na taşındı. İfadeleri alındıktan sonra Ayvacık İlçesi Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

GÜN İÇİNDE YAKALANAN KAÇAK SAYISI 1496'YI BULDU

Jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri, bölgedeki operasyonlarını denizden ve karadan gün boyu sürdürdü.

Jandarma ekipleri, gün içinde Ayvacık İlçesi, Küçükkuyu Beldesi, Behram ve Gülpınar Köyü sahillerinde 9 ayrı noktada operasyonlar yaptı. Bu operasyanlarda 1157 kaçak daha yakalandı. Operasyonlarda ayrıca kaçakların Midilli'ye geçişini organize eden 17 insan taciri de gözaltına alındı. Operasyonlar sırasında ayrıca insan kaçakçılığında kullanıldığı tespit edilen 7 minibüs, 3 otomobil ve 1 kurusıkı tabancaya da el konuldu. Yakalanan kaçakların tamamı, Ayvacık İlçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. Zor anlar yaşayan kaçaklara jandarma yiyecek ve giysi dağıttı.

Küçükkuyu'da kötü hava şartlarına rağmen denize açılan 179 kaçak, Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Ayvacık'ın Yeşil Liman ve Kadırga Burnu mevkilerinden Yunanistan'ın Midilli Adasına gitmek üzere şişme botlarla denize açılan Suriye ve Afganistan uyruklu 179 kaçak zor durumdayken kurtarılarak Küçükkuyu'daki Sahil Güvenlik Komutanlığı rıhtımına getirildi. Burada kaçaklara giyecek ve yiyecek dağıtıldı.

Bu kaçaklar da otobüslerle Ayvacık'taki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildi.

Bugünkü operasyonlarda yakalanan kaçakların sayısı toplamda 1496'yı bulurken, kaçakların beyanı üzerine Midilli Adasına gitmek için yola çıkan bottan bir kişinin denize düştüğü öğrenilince Sahil Güvenlik ekipleri bir bot ve bir helikopter ile arama kurtarma çalışması başlattı.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler