HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Babasını uyurken orakla öldüren sanığa müebbet

69 yaşındaki babası Sadullah Eken'i uyurken kafasına orakla vurarak öldüren 47 yaşındaki Mehmet Eken, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

(DHA) - Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'ne bağlı Ulutürk Köyü'nde 69 yaşındaki babası Sadullah Eken'i uyurken kafasına orakla vurarak öldüren 47 yaşındaki Mehmet Eken, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Bismil'in Ulutürk Köyü'nde 27 Mart 2013 tarihinde meydana gelen olayda şüpheli Mehmet Eken,evde uyuyan babası Sadullah Eken'in kafasına orakla birden çok kez vurarak öldürdü. Ailesinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekibine teslim olan Mehmet Eken, akşam yemeğinden sonra kendi odasına çekildiğini belirterek, "Saat 22.00 sıralarında uyumak için uzandım. Birkaç dakika sonra kalabalık bir grubun bizim eve geldiğini gördüm. Olaydan önce babamla tartışmıştık. Bu nedenle evin dışındaki kalabalığın beni öldürmeye geldiğini düşündüm. Evin dış kapısını kilitleyerek banyodaki orağı aldım. Hızla babamın uyuduğu odaya gittim. Babam yer yatağında uyurken orakla kafasına 10 defaya yakın vurdum. Öleceğini anlayınca bıraktım. Sonra üzerimdeki kanlı elbiseleri çıkardım. Bu sırada annem ve kız kardeşim kapının dışındaydı. Polis gelince teslim oldum. Kapı önünde kalabalığı görünce bana saldıracaklarını düşündüm.Babam önceki zamanlarda tartışmamızda, 'Sen eşek gibi çalışacaksın. Bende parayı eniştelerine vereceğim. Seni evlendirmeyeceğim. Seni öldürtürürüm' diyordu. Babam için bir sebep gerekmez. İstediği zamanlarda şiddet uygular"dedi.

DENETİMLİ SERBESTLİKLE TAHLİYE EDİLMİŞ

İfadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Mehmet Eken'in daha önce işlediği bir yaralama suçundan dolayı 13 ay cezaevinde kaldığı ve Denetimli Serbestlik Yasası gereğince tahliye edildiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı hazırladığı iddianamede Mehmet Eken'in 'Kendini savunamayacak yakın akrabayı öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasını istedi.

İddianamenin kabul edilmesinin ardından Mehmet Eken'in yargılaması Diyarbakır 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Davanın ilk celsesinde suçunu kabul eden Eken, daha sonra akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. Hastaneden alınan raporda sanığın cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi. Bunun üzerine dava ile ilgili kararını açıklayan mahkeme, 'Beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak üst soya karşı kasten öldürme suçundan' ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Dava ile ilgili gerekçeli kararda sanığın cezai ehliyetinin tam olmasından dolayı hafifletici şartlardan yararlanamayacağı belirtilirken, cinayetin haksız tahrik altında da işlenmediği vurgulandı.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler