HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Beşiktaş’ta lüks sitede dehşet: 2 ölü

İstanbul Ortaköy'de Jack Karako ve Georgia Karako çifti evlerinde ölü bulundu. Karako çiftinin Ören Bayan'ın eski sahipleri olduğu öğrenildi.

Beşiktaş Itri Sokak'taki Mediko-2 Sitesi'nde meydana gelen olayda, Georgia Karako ve eşi Jak Karako'nun evlerinden doğalgaz kokusu geldiğini fark eden komşuları, sitenin güvenliğine haber verdi.

Sitenin güvenliği ise polisi arayarak durumu bildirdi. Eve gelen polis, çiftin cesetleri ile karşılaştı. Evde inceleme yapılan incelemede ise yaşlı çiftin baçaklanarak öldürüldüğünü belirledi.

Karako çiftinin bakıcılığını yapan Türkmen çift ise şüpheli olarak aranmaya başladı. Polisin olay yerinde incelemesi sürerken iddiaya göre çifti soymak isteyen Türkmen karı-koca önce ev sahiplerini bıçakladı. Bıçaklanan çift, evin üst katına kaçarak bir odaya kendilerini kilitledi. Zanlılar, Karako çiftini etkisiz hale getiremeyince bu kez kaçmak istedi.

Ancak Karako çiftinin hayatta kalma ihtimalini düşünen zanlılar, iddiaya göre bu kez evdeki doğalgaz borusunu patlatarak çifti ölüme terk etti.

Çiftin ölüm nedeninin otopsi sonrası ortaya çıkacağı ve cinayetin çok yönlü olarak araştırıldığı açıklandı.

İncelemelerin ardından Karako çiftinin cenazeleri tabutlara konularak, evden çıkarıldı.

Cenazelerin araca konulduğu sırada siteye gelen Karako çiftinin oğlu İzzet Karako ile yakınları büyük üzüntü yaşadı. İzzet Karako, aracı bir süre durdurarak sürücü ile konuştu. Anne ve babasını son kez görmek isteyen İzzet Karako, ailenin diğer üyeleri tarafından sakinleştirildikten sonra cenazeler, Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

HİZMETÇİ ÇİFT GÖZALTINDA

Karako çiftinin yanında hizmetçi olarak çalışan Türkmen karı-kocanın da birkaç gündür görünmediği bildirildi. Bunun üzerine hizmetçi çiftin aranmasına başlandı. Evde parmakizi araştırması ve teknik inceleme yapan dedektifler, olayın para için gerçekleştirilmiş gibi göründüğünü söyledi. Polisin peşine düştüğü Türkmen hizmetçi karı-koca gece saatlerinde yakalandı.

ÖREN BAYAN’IN ESKİ SAHİPLERİNDEN

Cinayete kurban giden Jak Karako, Türkiye’nin en ünlü iplik markalarından Ören Bayan’ı kurucularından biri. Karako ile Moiz Dana 1968’de Ören Bayan’ı İstanbullu bir Rum’dan satın aldı. Marka, Türkân Şoray’ın oynadığı reklam filmleri ile bilinirliğini yükseltti. 1990’lara gelindiğinde ise Moiz Dana ve Jak Karako işleri oğulları izzet Karako ve Metin Dana’ya devretti. Sonraki yıllarda mali sıkıntı yaşayan Ören Bayan’ı ise bir başka şirket satın aldı. Moiz Dana ise, 2009 yılında Amerika’ya giderken yolda yaşamını yitirmişti.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler