HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bilecik'’teki orman yangını kontrol altında

Bilecik’in Söğüt ilçesinde çıkan ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen orman yangını, kontrol altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde ilçeye bağlı Tuzaklı Köyü mevkiinde bulunan kızılçam ormanında sebebi bilinmeyen bir nedenden ötürü yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına, çeşitli illerden gelen 3 helikopter, 24 arasöz, 9 su ikmal aracı ve yaklaşık 150 personelle müdahale edildi. Uzun uğraşlar neticesinde kontrol altına alınan yangında 30 hektar alan kül oldu.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, yangının son durumuyla ilgili İHA’ya yaptığı açıklamada, yangını kontrol altına aldıklarını ve şuana kadar 30 hektar alanın zarar gördüğünü belirterek, yangının çıkış sebebinin de araştırıldığını söyledi. Yangını kontrol altına aldıklarını ifade eden Coşkun, “Burası Bilecik ili Söğüt ilçemizin Tuzaklı Köyü yakınlarında kızılçam ormanıdır. Kızılçam ormanları yangına en hassas bir orman ve sarp, kayalık bir arazi. 3 helikopter, 24 arasöz, 9 su ikmal aracı ve 150 kadar personelle müdahale etti. Yaklaşık 30 hektar kadar orman alanımızın zarar gördüğünü tahmin ediyoruz. Ayrıca dozerlerimizle sarp arazide yollar açarak arasözlerimizi yangın bölgesine yaklaştırdık ve şuan kontrol altına aldık. Gece boyunca sürekli çalışacağız, inşallah sabaha kadar yangını söndürmüş olacağız” dedi. Coşkun olası yangınlara karşı da vatandaşları uyararak şöyle devam etti: “Bugünlerde havalar çok sıcak ve kurak, özellikle otlarında kurumasıyla orman yangınları için büyük tehlike arz ediyor. Bundan dolayı vatandaşlarımızın dışarıda özellikle ateş yakmamalarını, anız yakmamalarını, sönmemiş sigara atmamalarını rica ediyoruz. Çünkü orman yangınları açısından en riskli en tehlikeli günleri yaşıyoruz.”

RAMAZANIN SON SAHURUNU YANAN ORMANA MÜDAHALE EDERKEN YAPTILAR

Uzun süredir ormanlık alandaki yangına müdahale eden ekiplere kumanya dağıtımı yapıldı. Kumanyalarını alan ekipler, Ramazan ayının son sahurunu orman yangınına müdahale ederken yaptılar. Yangına müdahale eden personeller, “Erzaklar geldi ve son sahurumuzu burada yapacağız. Yemeğimizi yedikten sonra da çalışmalarımıza devam edeceğiz. Gönderilen erzaklar da sahur için yeterlidir” dediler.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler