HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bir yaşındaki çocuğa yüz nakli istiyorlar

Aile, yüzünün bir bölümü yanan çocukları için yüz nakli istiyor.

Bir yaşındaki çocuğa yüz nakli istiyorlar
Van'ın Muradiye ilçesinde yaşayan Yavruöztürk ailesi, henüz iki aylıkken yüzünün bir bölümü yanan bir yaşındaki çocukları için yüz nakli yapılmasını istiyor.
[** **](https://www.mynet.com/bir-yasinda-yuz-nakli-istiyorlar-yavruozturk-ailesi-bir-yasindaki-cocu-1805211-myvideo)
[** **](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/nergis-yeni-yuzunu-begendi-eve-yeni-yuzuyle-dondu/9835/277240/)
[** **](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/iste-yeni-yuzu-turan-colak-ilk-kez-basin-karsisinda/10270/348981/)
[** **](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/turkiyede-ilk-oldu-bu-kez-gururla-ayni-poz/9432/258375/)

İlçeye bağlı Tansu köyü Ziyaret mezrasında yaşayan 6 nüfuslu Yavruöztürk ailesinin bir yaşındaki çocukları Öznur, henüz iki aylıkken evlerinde çıkan yangında yaralandı.
Annesi Özgül Yavruöztürk'ün çabasıyla alevlerin arasından çıkarılan küçük Öznur, hastanede gördüğü tedavinin ardından sağlığına kavuşurken, kafasında ve yüzünün bir bölümünde yanık izi oluştu.
Maddi durumları yetersiz olduğu için çocuklarını ameliyat ettiremeyen aile, son zamanlarda yapılan yüz nakli operasyonlarından haberdar olunca çocuklarının da yeni bir yüze kavuşması için minik Öznur'a yüz nakli yapılmasını istiyor.
Anne Özgül Yavruöztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mutfakta yemek hazırladığı sırada evlerinde çıkan yangında, odada kanepede uyuyan iki aylık kızı Öznur'un alevlerin arasında kaldığını belirtti.
Çocuğunu alevlerin arasından kurtardıktan sonra hastaneye götürdüklerini ve iki ay boyunca tedavisini yaptırdıklarını anlatan Yavruöztürk, "Fakat kızımın yüzünde ve başında giderilmeyecek izler kaldı. Şu anda durumunu farkında değil ama büyüdüğünde yüzündeki yanık nedeniyle dışarı çıkamayacak ve okula gitmek istemeyecek. Bu nedenle yüz nakli yapan veya bu yanıkları iyileştirebilecek doktorlardan kızımın tedavisini üstlenmelerini istiyorum. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz" dedi.
İnşaat işçisi olan baba Mehmet Yavruöztürk ise 4 çocuğundan en küçüğü olan Öznur'u tedavi ettirecek imkanı bulunmadığını vurgulayarak, "Kızım büyüdüğü zaman yüzündeki yanıklar nedeniyle psikolojisi bozulacak. Toplum içinde rahatlıkla yaşayabilmesi için yüz nakline ihtiyacı var" diye konuştu.
Baba Yavruöztürk, tedavisini yapan doktorlardan kızının küçük yaşta ameliyat edildiği takdirde yüzünde herhangi bir iz kalmayacağını öğrendiğini ifade ederek, devlet yetkililerinden ve hayırseverlerden yardım beklediklerini sözlerine ekledi.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler