HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursa'da turizmciler ortak açıklama yaptı

Bursa’da, geçen pazar günü bir lokantada yemek yerken esnaf tarafından dövüldüğü iddia edilen kişinin Arap turist olmadığı, kentte oturan bir Vanlı olduğu belirlendi.

Bursa'da turizmciler ortak açıklama yaptı

Bugün toplanıp ortak basın toplantısı yapan turizmciler, "Turiste ve misafire uygun olmayan davranışta bulunan esnaf cezalandırılmalı. Turisti dolandırmaya yönelik ya da turiste yönelik şiddet cezaları artırılmalı" dedi.

Bursa’da geçen pazar günü kebap siparişi geç kaldığı için lokantayı terk eden Arap turistin lokanta çalışanları tarafından dövüldüğü haberinin asılsız olduğu ortaya çıktı.Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre, lokanta çalışanları tarafından dövülen iki kişinin olduğu öğrenildi. Dövülen kişilerin birinin Bursa’da ikamet eden Vanlı biri olduğu, diğer kişinin ise Meksika’dan kardeşini ziyarete gelen Türk vatandaşı olduğu ortaya çıktı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, GÜMTOB Başkanı Haluk Beceren, Rehberler Odası Başkanı Bilal Çağatay Erentürk, BUSAT Başkanı Sedat Demir ve Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO) Turizm Komitesi Başkanı Hasan Eker, bugün Almira Otel’de biraraya gelip basın toplantısı düzenledi. BTSO Turizm Komitesi Başkanı Hasan Eker, olayın iddia edildiği gibi Arap turistin dövülmesi şeklinde olmadığı söyledi.

Yaşanan olayın tüm turistlerin mağdur olduğu anlamına gelmeyeceğini söyleyen Eker, Bursa’ya gelen Arap turistlerin memnun olduğunu belirtti. Bursa’ya gelen turistlere genel anlamda iyi davranıldığını hatırlatan Eker, "Turistler Bursa’dan memnun bir şekilde ayrılmaktadır. Bir habere göre değerlendirme yapılmamalıdır. Turiste ve misafire uygun olmayan davranışta bulunan esnaf derhal cezalandırılmalıdır. Turisti dolandırmaya yönelik yada turiste yönelik şiddet cezaları artırılmalıdır"dedi.

TEMEL SORUN OTOPARK

Şehirde turistlerin en büyük sorununun otopark olduğunu söyleyen Eker, "Bursa’ya turist getiren acentelerin, otobüs sahipleri ve rehberlerin temel sorunu otopark sorunudur. Yıllardır konuşulmasına karşın henüz çözüm bulunabilmiş değildir. Yetkililer bazı öneriler getirdi. Tophane, Emirsultan ve Yeşil’de otobüs ceplerinin olması, misafirlerin Tophane’de bırakılıp Gökdere Bulvarına yürütülerek oradan otobüse bindirilmesi turizmcilerin uygun gördüğü, belediye başkanının da onayladığı bir projedir ama henüz hayata geçmemiştir" dedi.

'6 AYDA 415 BİN TURİST KONAKLADI'

Bursa’ya gelen turist sayısında artış olduğuna dikkat çeken GÜMTOB Başkanı Haluk Beceren de, geçen yıllarda Bursa’daki otellerin doluluk oranının yüzde 45 civarında olduğunu ve bu yıl Haziran ayı sonu itibarıyla yüzde 49.49’a çıktığını belirterek,"İstanbul’da yüzde 65 civarında olduğunu hatırlatayım. Yerli olarak 306 bin ziyaretçi almışız. Yabancı ziyaretçi sayısı ise 110 bindir. Toplamda 415 bin gibi otellerimizde konaklama yapılmış. Otellerin dışında acentelerimizin yurt dışından getirdiği, kiralık evlerin konaklama sayıları bunların içinde yok. Bursa’da binlerce daire yabancılara günlük, bir haftalık, 15 günlük kiraya verilmektedir. Bu da bir sektör oldu. Bursa’da turistin kalış günü ortalama 1.5’tan, şimdi 1.75’e çıktı. Biz bunu 3 güne çıkarmak istiyoruz."

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler