HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursa'nın ciğerleri yandı

Bursa'nın Mudanya ilçesindeki ormalık alanda yangın çıktı. Alevler yerleşim yerlerine 50 metre kadar yaklaşınca iki mahalle boşaltıldı.

Bursa'da çıkan orman yangını elli hektarlık alanı kül etti. Yaklaşık 14 saat süren yoğun çalışmanın ardından yangın söndürüldü, soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yangına ilçedeki itfaiye ekipleri ile beraber 50 araöz ile 100 işçi müdahale etti. Söndürme çalışmalarına çevre illerden gönderilen ekipler de destek verdi.

Alevler yerleşim yerlerine 50 metreye kadar yaklaşınca Göynük ve Çağrışan mahallerindeki evler boşaltıldı. Dumandan etkilenen 3 kişi hastaneye kaldırıldı.

Halkın tedbirli olması için anonslar yapıldı. Vatandaşlar AFAD ekiplerinin yardımıyla şehir merkezindeki misafirhanelere yerleştirildi.

Yangının piknik ateşinden çıktığı iddia edildi.

SAĞLIK BAKANI MÜEZZİNOĞLU: 40 EV BOŞALTILDI

Seçim bölgesi Bursa’ya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, tedbir amacıyla şu ana kadar 40 evin boşaltıldığını söyledi. Çalışmaların rüzgar nedeniyle güçlükle sürdürüldüğünü söyleyen Müezzinoğlu, dumanlardan üç kişinin zehirlendiğini açıkladı.

VALİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, mahalle meydanındaki Çağrışan Köyü Ergin Spor Kulübünün lokalinde gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 17.30 civarında Mudanya ilçesi Göynüklü Mahallesi ile Osmangazi ilçesi Gündoğdu Mahallesi arasında yangın ihbarı alındığını ve yangına ilk müdahalenin orman itfaiye ekibi tarafından yapıldığını söyledi.

MİNAREDEN KÖYLÜLERE YANGIN UYARISI

Bursa'da bugün akşam saatlerinde başlayan orman yangını sürüyor. Polis telsizlerinden 8 ayrı noktada başladığı gerekçesiyle şüpheli olarak anons edilen yangını söndürmek için çalışmalar yoğun şekilde sürüyor. Havadan ve karadan yapılan müdahalelere rağmen kilometrelerce uzaktan bile alevler görülebiliyor.

Bu arada yangının sürekli genişlemesi sebebiyle etkilenebilecek köylerde tedbirler artırıldı. Mudanya'ya bağlı çağrışan köyünde cami minaresinden vatandaşlara yangına karşı tedbirli olmaları yolunda uyarılar yapıldı. Minareden yapılan açıklamada, “Orman yangını köyümüze doğru geliyor. Kovalarınızı doldurun hazırlıklı olun.” şeklinde uyarı yapıldı.

Bursa'daki orman yangını kontrol altına alındı

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Göynüklü Mahallesi yakınlarında, çamlık alanda çıkan orman yangını 12 saatlik aralıksız çalışmanın ardından büyük çoğunlukla kontrol altına alındı.

Osmangazi ilçesine bağlı Aksungur ve Gündoğdu, Mudanya ilçesinin Göynüklü ve Çağrışan mahallelerinin kırsal kesiminde devam eden yangına başta Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi olmak üzere İstanbul, Kocaeli ve Bilecik'ten gelen ekipler, 100 itfaiye aracıyla müdahale etti.

Çok geniş alanda devam eden yangının büyük bir bölümü sabaha kadar devam eden çalışmalar sonucu kontrol altına alındı.

Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kontrol altına alınan bölgelerde söndürme çalışmalarının devam ettiği, günün ağarmasıyla söndürme helikopterlerinin ve uçaklarının da havadan müdahale ederek çalışmaların yoğunluk kazanacağı bildirildi.

OSMANİYE VE ANTALYA'DA DA YANGIN VAR

Öte yandan, Osmaniye ve Antalya'da da yangın çıktı.

ANTALYA'DAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Manavgat’ta tarım arazisinden başlayıp, ormanlık alana sıçrayan yangın ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

(Ajanslar)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler