HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çağlayan Adliyesi’nde firari sanık paniği

İstanbul Adalet Sarayı'nda, geçtiğimiz ay cezaevinden kaçan ve İstanbul'da Ağır Ceza Mahkemelerine yönelik saldırıda bulunacağı iddia edilen Mükail Zor'un görüldüğü şüphesi üzerine panik yaşandı.

İSTANBUL (İHA) - Bir çok suçtan tutuklu ve hükümlü bulunan Mükail Zor, geçen ay Kandıra F Tipi Cezaevi'nden firar etti. Zor ile aynı koğuşta yatan 'seri katil' Durmuş Anuçin, firarın ardından savcılığa verdiği ifadesinde, Zor'un kendisine İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Vedat Yılmaz Abdurrahmanoğlu ile 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kemal Can ve üyelerini öldüreceğini söylediğini iddia etti. Bunun üzerine adliyede güvenlik önlemleri arttırılarak, güvenlik noktalarına Mükail Zor'un fotoğrafları asıldı.

Bugün ise Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda güvenlik görevlilerinin, bir vatandaşı Mükail Zor'a benzetmesi üzerine panik yaşandı. Güvenlik görevlisi, şüphelendiği bir şahıs olduğunu amirlerine ve adliyedeki polise bildirdi. Bu sırada söz konusu vatandaş gözden kayboldu. Vatandaşın gözden kaybolmasının ardından güvenlik görevlileri, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşma salonunun önünde ve içinde geniş güvenlik önlemi aldı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi hakimlerinin kapılarının önüne polisler yerleştirildi. Sivil polislerin de katılımıyla adliyede şüpheli şahıs arandı.

Yaklaşık 30 dakikalık aramanın bulunan şüpheli vatandaş, adliye karakoluna götürüldü. Burada kimlik tespiti yapılan vatandaşın Mükail Zor olmadığı tespit edildi. Şahıs serbest bırakıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler