HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cizre şehidi polis Ahmet Unkun, Kahramanmaraş'ta toprağa verildi

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde, PKK'lıların döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu ağır yaralanan ve 11 gün sonra GATA'da şehit olan özel hareket polis Ahmet Unkun'un cenazesi, toprağa verildi.

Batman'dan gelen mesai arkadaşlarının tören süresince tabut başında nöbet tuttuğu cenazede, şehit babası Adem Unkun Türk bayrağına sarılı tabutun önünde dua ettikten sonra oğlunun fotoğrafını öptü. Törende, şehit babası Adem Unkun'un elini öptükten sonra, "Yeter artık, yeter. Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Her gün kan akıyor" diye bağıran bir kişi ise polisler tarafından uzaklaştırıldı.

Batman Emniyet Müdürlüğü Özel Hareket Şubesi'nden geçici görevle gittiği Cizre'de, PKK'lıların rögara döşedikleri patlayıcıyı geçen 11 Eylül'de polis aracının geçişi sırasında patlamaları sonucu 4 arkadaşıyla birlikte yaralanan Ahmet Unkun, dün akşam saatlerinde tedavisinin sürdüğü GATA'da 11 gün süren yaşam mücadelesini kaybederek şehit oldu. Şehit polis Ahmet Unkun'un cenazesi, öğle saatlerinde Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla memleketi Kahramanmaraş'a getirildi.

BATMAN'DAKİ ARKADAŞLARI, TABUT BAŞINDA NÖBET TUTTU

Törende gözyaşı döken şehidin annesi Cemile Unkun, kadın polisler ve yakınları tarafından sakinleştirilerek teskin edildi. Ayakta durmakta güçlük çeken şehit babası Adem Unkun'u ise Vali Güvençer teselli etti. Şehit babası Adem Unkun, Türk bayrağına sarılı tabutunun önünde ellerini semaya açarak uzun süre dua ettikten sonra oğlunun fotoğrafını öptü. Şehidin kardeşleri ise tabuta sarılarak bir süre gözyaşı döküp Adem Unkun'un fotoğrafını öptü. Şehit polis memuru Ahmet Unkun'un Batman'da birlikte çalıştığı mesai arkadaşları olan özel hareket polisleri, tören boyunca tabut önünde nöbet tuttu. Türk bayrağına sarılı tabut önünde dönüşümlü olarak nöbet tutan özel harekat polisleri, namaz sırasında da şehit arkadaşlarının cenazesinin yanından ayrılmadı.

ŞEHİT BABASININ ELİNİ ÖPÜP TEPKİ GÖSTERDİ

2'si kız 6 çocuklu ailenin 5. evladı ve bekar olan şehit Ahmet Unkun için öğle vakti cami bahçesinde cenaze namazı kılındı. İl Müftüsü Muhammet Gevher tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından helallik alındığı sırada adı öğrenilemeyen bir kişi şehit babası Adem Unkun'un elini öptükten sonra "Yeter artık, yeter. Şehitler ölmez, vatan bölünmez. Yeter artık. Her gün kan akıyor" diye bağırınca polisler tarafından uzaklaştırıldı.

CAMİ ÇIKIŞI GERGİNLİK

Şehit Unkun'un cenazesi, namazın ardından cami bahçesinden çıkarılırken koridor açmaya çalışan çevik kuvvet polisleri ile ezilme tehlikesi geçiren bazı vatandaşlar arasında gerginlik yaşandı. Şehit tabutunun cenaze aracına konulması için yol açmaya çalışan çevik kuvvet polisleri ile ezilme tehlikesi geçiren vatandaşlar bir süre tartıştı.

Şehit polis memuru Ahmet Unkun'un cenazesi, Şeyhadil Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler