HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doğurup çöpe attı

Mersin’de evlilik dışı hamile kalan 19 yaşındaki genç kız, muayene için geldiği hastanenin tuvaletinde doğurduğu bebeğini çöpe atarken yakalandı.

İddiaya göre, 19 yaşındaki A.K. adlı genç kız, şiddetli karın ağrısı çekip sancılanmaya başlayınca annesi S.K. ve amcası A.K. tarafından Mersin Devlet Hastanesi’ne getirildi. Acil serviste muayene edilen ve doktorların ’hamile misin?’ şeklindeki sorularına ısrarla ’hayır’ yanıtını veren genç kız, bazı tahliller için tuvalete gitti. Uzun süre tuvaletten çıkmayan genç kızın durumundan şüphelenen hastanenin güvenlik görevlileri, kapıya doğru yaklaştı. Bu sırada içeriden bebek ağlaması duyan güvenlikçiler, kapıyı defalarca vurmalarına rağmen açılmayınca kırarak içeriye girdi. Hastanenin güvenlik elemanları, kapısını zorlayarak girdikleri bayanlar tuvaletinin çöp kutusunda yeni doğmuş kız bebek gördü. Bebeğin, tahliller için tuvalete giren 19 yaşındaki A.K. tarafından dünyaya getirildiği ortaya çıkarken, anne ve bebek hemen acil serviste muayene altına alındı.

"ÖNCE İNKAR ETTİLER"

İlk muayeneleri Mersin Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde yapılan anne ile bebeği, daha sonra ambulansla Mersin Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne sevk edildi. Bu arada olayla ilgili olarak genç kızın annesi S.K. ve amcası A.K., ifadelerine başvurulmak üzere gözaltına alındı. Anne ve amcanın, hamilelik olayından haberdar olmadıkları ileri sürüldü. Olayın görgü tanıklarından bir kadın, bebeğin tuvalette dünyaya getirildiğini belirterek, "Çok acı bir durum. Görünce zaten ben hemen kadının kolundan tuttum nasıl yaparsınız bunu diye. İki kişilerdi. Önce inkar ettiler ’biz sadece tuvalete girdik’ dediler. Ama olay sonra ortaya çıktı" dedi.

Doğum yapan genç kızın bekar olduğu ve evlilik dışı hamile kaldığı belirtilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü ifade edildi.

(İHA)

En Çok Aranan Haberler