HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

El sallayınca yardım istiyor sandılar

İnebolu ilçesinde, denizde 6 saat kalan 80 yaşındaki eşinin el sallamasını yardım isteği sanan kadın, sahil güvenlik ekiplerini hareket geçirdi.

El sallayınca yardım istiyor sandılar

Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler yaşlı kişiyi yüzerken buldu.

Cünürye Mahallesi'ndeki evinin önünde denize giren Remzi Öztürk, yüzerek yaklaşık 2 kilometre açıldı.Balkondan dürbünle eşini izleyen Sadiye Öztürk, aradan 6 saat geçmesine rağmen dönmeyen eşinin ellerini havaya kaldırdığını fark edince, yardım istediğini sanarak İnebolu Limanı'ndaki Sahil Güvenlik Komutanlığı'nı aradı.

Yaşlı adamı kurtarmak için harekete geçen ekipler Zodyak botla denize açıldı. Kısa bir süre sonra Remzi Öztürk'e ulaşan ekipler, denizde yüzer halde buldu.
Ekiplerin ısrarına rağmen bota binmeyen Öztürk, daha sonra yüzerek kıyıya çıktı.

“Kıyıya 20 metre kala sol bacağıma kramp girdi”

Öztürk, yaptığı açıklamada, sahil güvenlik botunu aniden yanı başında görünce çok şaşırdığını belirterek, “Balkondaki eşime el sallamıştım. O da benim boğulma tehlikesi ile yardım istediğimi sanmış. Durumu öğrenince kıyıya çıkmak yüzerken, 20 metre kala sol bacağıma kramp girdi. Neyse ki can yeleğim vardı” diye konuştu.

Açık deniz makinisti olarak gemilerde uzun yıllar çalıştığını ve 60 yıllık denizci olduğunu aktaran Öztürk, denize açıldığında suyun üzerinde saatlerde uyuyarak dinlendiğini söyledi.

Öztürk, 1958 yılında Marmara denizinde geçirdiği deniz kazasında çarkçı başı olarak çalıştığı ahşap geminin battığını ifade ederek, 7 saat yüzerek hayatta kaldığını sözlerine ekledi.

(AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler