HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Engellinin takside yaşamı

20 yıl önce otostop yaparak bindiği kamyonetin devrilmesi sonucu yaralandı hayatı değişti

Engellinin takside yaşamı

Zonguldak’ta, 20 yıl önce otostop yaparak bindiği kamyonetin devrilmesi sonucu yaralanan ve belden aşağısı felç olan 55 yaşındaki Dekin Akar, 2 yıl önce eşinden boşanınca arkadaşının kullanmadığı taksisinde yatıp kalkmaya başladı. Dekin Akar’a, Türkiye Sakatlar Derneği Şubesi’nce tekerlekli sandalye hediye edildi.

Dolmuş şoförü olan Dekin Akar, 20 yıl önce Ereğli’den Zonguldak’a gelirken otostop çekerek bindiği kamyonetin devrilmesi sonucu ağır yaralandı. Hastanedeki tedavisinin ardından yaşam savaşını kazanan, ancak belden aşağısı felç olan Dekin Akar, 2 çocuğunun annesi olan eşi ile 2 yıl önce şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı. Çocuklarından birisi evlenen, diğeri de üniversitede eğitim gören Dekin Akar, babasından kalan 300 liralık emekli maaşı ile kaldığı evin kirasını ödeyemeyince sokaklarda yatıp kalkmaya başladı.

Bir süre mahalledeki kahvede kalan Akar, daha sonra bir arkadaşının kendisine verdiği kullanılmayan takside yatmaya başladı. Babasından kalan arazide ağaçların altında park edilen otomobilde yatıp kalkan Dekin Akar, komşuları ve yakınlarının yardımlarıyla gıda ihtiyaçlarını karşılıyor.

TEKERLEKLİ SANDALYE VERİLDİ

Yıllardır kullandığı tekerlekli sandalyesi eskiyen Dekin Akar’a, Türkiye Sakatlar Derneği Şubesi de yeni bir tekerlekli sandalye hediye etti. Dernek üyesi Yakup Marangoz, hayırsever bir kişinin bağışıyla alınan tekerlekli sandalyeyi, yanına giderek Dekin Akar’a teslim etti. Otomobilden arkadaşlarının kucağında indirilerek tekerlekli sandalyeye oturtulan Dekin Akar, Yakup Marangoz’a teşekkür etti.

Eşinden ayrıldıktan sonra yakınlarına muhtaç olmamak için takside kalmayı tercih ettiğini anlatan Dekin Akar, "Komşularım ve yakınlarım gıda yardımında bulunuyor. Kendi ihtiyaçlarımı karşılamaya çalışıyorum. Bu halde arabada yaşamak zor oluyor. Daha önce belediyeye ev verilmesi için başvurmuştum. Ama bir sonuç alamadım. Başımı sokabileceğim küçük bir evim olsun istiyorum" diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler