HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Evlilik dışı doğan bebeği öldürmekle suçlanan üniversiteliye tahliye

Adana ve Balıkesir'de bebeklerini öldürmekle suçlanan iki kadın hakkında karar verildi. Sanıklardan biri tutuksuz yargılanacak. Diğeri ise ömür boyu hapis cezası aldı.

Evlilik dışı doğan bebeği öldürmekle suçlanan üniversiteliye tahliye

Adana'da evlilik dışı dünyaya getirdiği bebeğini öldürdüğü iddiasıyla hakkında ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açılan 22 yaşındaki Melek Demir, bebeğin cesedinin çürümüş olması ve kesin ölüm nedeninin belirlenememesi üzerine tahliye edildi.

Gaziantep'te üniversite eğitimi gören Melek Demir, evli 3 çocuk babası 33 yaşındaki Hasan Germ ile tanıştı. Sevgili olan çift birlikte yaşamaya başladı. Hamile kalan Melek Demir, 10 Ağustos'ta Adana'daki ailesinin evinde sabaha karşı tuvalette bir erkek bebek dünyaya getirdi. İddiaya göre bebeğin ağlaması nedeniyle evde bulunan annesi ve ağabeyinin durumu öğrenmesinden endişelenerek bebeği yere attı. Başını beton zemine çarpan bebek, öldü. Daha sonra Melek Demir, beze sarıp çantasına koyduğu bebeği babası Ali Demir'in Baklalı Köyü'ndeki mezarına gömdü. Bir ihbar üzerine harekete geçen polis, Melek Demir'i gözaltına aldı. Bebeğin cesedi de gömüldüğü yerden çıkarılıp otopsiye gönderildi.

BEBEK DOĞARKEN KAFASI ÜSTÜ DÜŞTÜ

Çırarıldığı mahkemece tutuklanan Melek Demir, suçlamayı kabul etmeyerek savunmasında şunları söyledi:

"Hasan'dan hamile kaldım. Bebeği aldırmayı düşündük ama paramız olmadığından yapamadık. Bu sırada Hasan ile olan ilişkimizi öğrenen ailem tanışmak istedi. Hasan, tek başına gelerek beni ailemden istedi. Hamileliğimden ailemin haberi yoktu. Zaten kilolu olduğumdan dolayı da kimse anlamadı. Olay günü gece sancım başladı. Sabaha doğru tuvalete gittim. Bebek kafası üstü yere düştü. Sancım ve ağrım nedeniyle bebeği tutamadım. Kendime gelip bebeği kucağıma aldığımda öldüğünü anladım. Bebeği kesinlikle ben öldürmedim. Bebeğimi babamın mezarına gömdükten sonra Hasan'ın eşi olduğunu söyleyen bir kadın beni aradı. Ben Hasan'ın evli olduğunu o zaman öğrendim."

OTOPSİ YAPILAMADI

Melek Demir hakkında alt soydan akrabayı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı. Melek Demir hakim önüne çıkmayı beklerken, bebeğin otopsi raporu mahkemeye ulaştı. Bebeğin cesedinin çürümüş olması nedeniyle kesin ölüm nedeninin belirlenmesinin mümkün olmadığı yönündeki rapor üzerine, Demir'in avukatı müvekkili hakkında tahliye talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, suç vasfının değişme ihtimali nedeniyle Melek Demir'in tutuksuz yargılanmasına karar verip tahliye etti.

BALIKESİR'DE BENZER OLAY

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde üniversite öğrencisi tutuklu 21 yaşındaki Esra Ö. sevgilisi C.B.’den dünyaya getirdiği bebeğini, öldürüp cesedini denize attığı iddiasıyla, ömür boyu hapis cezasına mahkum oldu. Esra Ö.’ye yardım etmekten tutuksuz yargılanan ikiz kardeşi Kübra Ö. 14 yıla mahkum olurken, C.B. ise beraat etti.

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi’ne bağlı Meslek Yüksek Okulu’nda okuyan Esra Ö. aşkyaşadığı C.B.’den hamile kaldıktan sonra, geçen ocak ayında ilçede bulunan özel bir hastanede erkek bebek dünyaya getirdi. Doğum sonrası adres olarak ailesinin yaşadığı Çanakkale’nin Biga İlçesindeki köylerini göstererek taburcu oldu. Olay, Biga İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin geçen Nisan ayında bebeğin aşı için getirilmemesi sonucu evlerine sağlık görevlilerini göndermesi sonucu ortaya çıktı.

Esra Ö.’nün, "Bebeğimi Bandırma’da çaldılar’ demesi üzerine yapılan araştırmada böyle bir şikayetin yapılmadığı ortaya çıkınca, genç kadının telefonları alınan izinle dinlendi. Savcılık daha sonra ise Esra Ö.’yü gözaltına aldı.

BEBEĞİNİ BOĞUP ÇANTAYLA DENİZE ATTI

Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan Esra Ö. C.B. adlı sevgilisinden hamile kaldığını dünyaya getirdiği bebeğini ikiz kardeşi Kübra’nın yardımı ile yastık ile boğduktan sonra cesedini çantaya koyup denize attığını söyledi. Denizde ve sahilde yapılan aramada çanta ve içersindeki cesede ulaşılamazken, polis bu kez Kübra Ö. ile bebeğin babası olduğu öne sürülen C.B.’yi de gözaltına aldı. Mahkemeye çıkartılan zanlılardan Ö. kardeşler tutuklanırken, C.B. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

SUÇU İNKAR ETTİ

Hakkında Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ’Yakın akrabayı kasten öldürmek’ suçunda dava açılan sanıkların yargılaması devam edilirken Kübra Ö. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Karar aşamasına gelen duruşmaya devam edildi. Mahkeme heyeti daha önce verdiği ifadesinde bu kez bebeği öldürmediği söyleyip, "Komşu köyümüz olan Sinekçi’de oturan tanımadığım bir kişi beni ve ailemi çocuğu almak için ölümle tehdit etti. Korkumdan bebeği ona verdim" dedi.

Mahkeme heyeti Esra Ö.’yü önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmadaki iyi halini dikkate alan mahkeme heyeti cezayı ömür boyu hapse çevirdi. Kübra Ö.ye de önce ömür boyu hapis veren mahkeme, bu cezayı 14 yıla indirirken, C.B.’nin ise beraatine karar verdi.

En Çok Aranan Haberler