HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

FETÖ imamı hakkında olay iddia: PKK'ya MİT elemanlarının listesini verdi

FETÖ'den gözaltına alınan, örgütün 'eğitim imamı' olduğu ve 2014 yılında Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK elebaşlarıyla görüşme yaptığı iddia edilen Cemal Bulut, adliyeye sevk edildi.

Bursa merkezli 7 ilde,Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan ve bünyesinde 8 eğitim kurumunu barındıran Yeşilırmak Kehkeşan Eğitim İşletmeleri A.Ş.’ye yönelik operasyon kapsamında, 14 gün önce eş zamanlı olarak 47 adreste arama yapıldı, 27 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 4’ünün, FETÖ örgütünün kriptolu haberleşme programı olan 'ByLock'u kullandığı tespit edildi.

Aynı operasyon kapsamında FETÖ’nün 'eğitim imamı' olduğu ileri sürülen ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Ocak- Ekim 2014 tarihinde Kuzey Irak’a giderek, PKK yöneticileri görüştüğü tespit edilen Cemal Bulut İstanbul’da saklandığı evde yakalanarak gözaltına alındı.

"PKK'YA MİT PERSONELİNİN İSİM LİSTESİNİ VERDİ" İDDİASI

Örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı belirlenen Cemal Bulut’un terör örgütü elebaşlarıyla Kuzey Irak’ta yaptığı bu görüşmelerde, örgütün içine sızan ve buradan istihbarat gelmesini sağlayan polis ve MİT personelinin isim listesini verdiğini iddia ediliyor. Cemal Bulut’un evinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman da ele geçirildi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Bulut, gözaltı süresinin dolmasının ardından, adliyeye sevk edildi.

(DHA)


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler