HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fırtına sonrası define avı

Fethiye'de fırtına sonrası kıyıya vuran altın takıları ve paraları toplamak isteyen vatandaşlar, kumsalı delik deşik ettiler.

Fırtına sonrası define avı

Her yıl yaz aylarında yüz binlerce yerli ve yabancı turistin doldurduğu dünyaca ünlü Ölüdeniz kumsalları, kış mevsiminde de yerli halk ve altın avcılarını ağırlıyor. Yaz aylarında bölgeye gelen turistlerin kumlar arasında ve yüzerken kaybettiği takılar, kış mevsiminde yaşanan fırtınalarla ve şiddetli dalgaların etkisiyle kıyıya çıkıyor. Bu durumu fırsat bilen Ölüdeniz beldesi sakinleri ise her fırtına sonrası dedektör ve küreklerle sahile inerek altın arıyorlar.

Ölüdeniz’de kış mevsimindeki her fırtına sonrası yaşanan bu define avında profesyonel metal dedektörleriyle çalışan define avcılarından bazıları 10 bin lira civarında takı malzemesi bulduklarını anlatıyorlar. Fırtına sonrası sabahın erken saatlerinde sahile gelerek çok sayıda altın takı bulmayı başaran define avcıları, jandarma karakolu önünde doğal koruma bölgesindeki yaptıkları bu kazı için jandarmadan izin aldıklarını da belirtiyorlar. Türk filmlerindeki altına hücum sahnelerini andıran bir heyecanla onlarca define avcısının akın ettiği Ölüdeniz sahilindeki define avcılarından bazıları buldukları altınları kameralara göstererek konuşurken, bazıları da görüntü vermemek için kaçmayı tercih ediyorlar.

Dalgaların getirdiği kumların üzerinde çıplak gözle yapılan aramalarda da vatandaşlar onlarca yüzük ve takı buluyorlar. Dedektörlerle yapılan aramalarda bulunanlar arasında ise içinde not yazılı anı yüzüklerinden, tek taşa ve metal paralara kadar çok sayıda eşya var. Sahilde dedektörle arama yapan Deniz Kortan ve Ercan Durmaz adlı iki arkadaş da yaz mevsiminde turizm işiyle uğraştıklarını, kış mevsiminde de sahillerde altın aradıklarını söylediler. Bu yıl ilk defa dedektörle arama yapmaya başladıklarını anlatan iki arkadaş, sabahın ilk saatleri olmasına rağmen buldukları tektaş ve altın yüzükler ile paraları gösterdiler. Görüntü alınmasına izin veren ancak konuşmak istemeyen karı koca definecilik yapan bir başka çiftin ise buldukları her türlü metal eşyayı ellerindeki poşete doldurdukları görüldü.

KUMLARIN ÜZERİNDE GÖZLE ARAMA YAPARAK ALTIN BULUYORLAR

Ölüdeniz kumsalında gözle arama yaparak altın, para ve değerli eşya arayan Mustafa Çağdaş adlı vatandaş ise bulduklarını gösterirken “En iyi dedektör gözdür. Benim amacım hem eğlenmek hem merak. Bence kimse dedektör kullanmamalı herkes kısmeti neyse kumların üzerinde bulup almalı” dedi. Ölüdeniz kumsalını köstebek yuvasına çeviren defineciler önümüzdeki günlerde yaşanacak fırtınaları da sabırsızlıkla beklediklerini söylediler.

İHA

[Fırtına sonrası define avı](https://www.mynet.com/firtina-sonrasi-define-avi-2692327-myvideo "Fırtına sonrası define avı") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video")
Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler