HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gasp ettiği taksiciyi öldürüp sokağa attı

Başakşehir'de bir taksi sürücüsü, yolcusu tarafından gasp edilip tabancayla öldürüldükten sonra cesedi sokağa atıldı.

Gasp ettiği taksiciyi öldürüp sokağa attı

Olay, Kayaşehir Toki Konutları Fenertepe mevkiinde geçtiğimiz Çarşamba günü gecesi 03.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre; en son Eyüp ilçesi Şehitlik mevkiinde yolcu aldığı tespit edilen ticari taksi sürücü Basri Yalçın"nın cesedi, Sultangazi Cebeci Mahallesi Cebeci Sokak 115 Sokak üzerinde bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Yalçın"ın ensesinden vurularak öldürüldüğünü tespit etti. Kullandığı ticari araç da cesedin bulunduğu bölgeye yakın bir mesafede bulundu. Olay yerinde geniş çaplı soruşturma başlatan polis ekipleri, Yalçın'ın Kayaşehir Fenertepe mevkiinde gasp edildikten sonra kuru sıkıdan bozma tabancayla ensesinden vurulduğunu ve ardından yine katili tarafından aynı araçla Cebeci"ye kadar getirilerek sokağa atıldığını belirledi. Ticari taksiyi bölgeye yakın bir yere bırakan şüpheli yada şüpheliler daha sonra izini kaybettirdi.

SON BİR KAÇ İŞİ HAYATINA MAL OLDU
53 yaşındaki Basri Yalçın'ın evli ve 2'si kız 3 çocuk sahibi olduğu ve öldürülmesinden kısa bir süre önce bir mesai arkadaşını evine bıraktıktan sonra birkaç işe daha çıkıp evine gitmek istediğini söylediği öğrenildi. Yalçın evine bıraktığı arkadaşına sarf ettiği "son birkaç iş"i olaydan kısa bir sonra canına mal oldu.

TALİHSİZ TAKSİCİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Uğradığı silahlı gaspın ardından hayatını kaybeden Basri Yalçın için dün Küçükköy Merkez Camii"nde cenaze töreni düzenledi. Törene Basri"nin eşi Zeynep Basri, çocukları, annesi, aile yakınları başta olmak üzere Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Genel Başkanı Hüseyin Duman, Kağıthane Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Akın Atlı, Ülkü Ocakları eski İstanbul İl Başkanı ve MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Karakoç ile çok sayıda ticari taksi sürücüsünden oluşan arkadaşları katıldı. Küçükköy Merkez Camii"nde kılınan Cuma namazının ardından cenaze namazı kılınan Yalçın"ın cenazesi burada alınan helallik ve yapılan duaların ardından hep birlikte omuzlanarak cenaze aracına kondu. Törenin ardından Basri Yalçın"ın eşi Zeynep Basri güçlükle ayakta dururken Yalçın"ın annesi uzun süre gözyaşı döktü. Yalçın"ın cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere Cami"den alınarak Küçükköy Mezarlığı"nda defnedildi.

YEĞEN BÜLENT YALÇIN: "OLAN TAKSİCİLERE OLUYOR
Cenaze töreni öncesinde esnaf odaları ve derneklere seslenen Yalçın Basri"nin yeğeni Bülent Yalçın, "Taksi dernek ve odaları artık önlemler alsın. Birleşsinler. Üç dört tane taksici derneği var. Bu olmuyor yani. Olan taksicilere oluyor" dedi. Kağıthane Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Akın Atlı, "Cenazeye katıldık. Ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diledik. Ama bu böyle olmamalıydı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi hala neyi bekliyor biz anlayamadık. Bu 107. şehidimiz. Taksicilerin can güvenliği için yıllardan beridir yani yaklaşık 10 yıldır bekliyoruz. Bunun bir an önce hayata geçirilmesini bekliyoruz. Kimse ekmeğini kazanmak için takside şehit olmak istemiyor. Yetkililere sesleniyoruz yoksa sokağa döküleceğiz" dedi. Öte yandan, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gasp ve Cinayet Büro Amirliği ekipleri, cinayetle ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı

MYNET'DEKİ TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN!

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler