HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Güven TİM'lerinden film gibi operasyon

İstanbul'da yoğurt satma bahanesiyle vatandaşların paralarını çalan 1 kişi, Güven Tim'lerinin düzenlediği film gibi bir operasyonla gözaltına alındı.

Polis, şüpheliyi teşhis ettikten sonra önce sosyal medya sitesi üzerinden arkadaşlık kurdu, ardından gerçekleşen buluşmayla kelepçe takıp gözaltına aldı.

Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekipleri, Kartal ve Maltepe'de yoğurt satma bahanesiyle vatandaşların çanta ve cüzdanlarını çalan bir şüphelinin yakalanması için soruşturma başlattı. Şüphelinin önce eşkalini ardından da kimlik bilgilerini tespit eden polis, şüphelinin herhangi bir adresinin bulunmaması üzerine farklı bir yöntem kullanarak iz sürmeye başladı.

HIRSIZLA SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN İRTİBAT KURULDU

Şüpheliyle irtibat kurmak için bir sosyal medya sitesine giren polis, önce şahısla arkadaş oldu ardından güven telkin ettikten bir ay sonra buluşma ayarladı. Buluşma yerine gelen şüpheli, burada kimliğini açıklayan polisler tarafından kelepçelenerek gözaltına alındı. 42 yaşındaki C.D., daha sonra sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Emniyette sorguya alınan C.D.'nin İstanbul'da iki ilçede 4 ayrı olaya karıştığı tespit edildi. C.D.'nin 02 Mayıs 2013'te Kartal'da R.K. isimli bir vatandaşı yoğurt satmak bahanesiyle içinde 800 TL para bulunan cüzdanının çalınması olayı, 20 Mart 2014'te Maltepe'de Y.Ç. isimli vatandaşı yoğurt satmak bahanesiyle gelip, şahsın mutfaktan döndüğünde 2 bin 500 TL parasının çalınması olayı ile 06 Haziran 2014'te Maltepe'de F.Ö. isimli vatandaşı yoğurt satmak bahanesiyle içinde bin TL parasının çalınması olayı ile 06 Aralık 2014'te Kartal'da A.A. isimli bir bayanı yine yoğurt satmak bahanesiyle evindeki 300 TL para ve 4 adet çeyrek altının çalınması olaylarına karıştığı tespit edildi.

Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler