HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hain tuzak son anda fark edildi

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde güvenlik güçlerinin geçiş güzergahına piknik tüpleri içinde tuzaklanmış iki bomba son anda fark edilerek etkisiz hale getirildi.

Hain tuzak son anda fark edildi

Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılma yıldönümü nedeniyle ilçede yol kapatıp ses bombası, havai fişek ve molotof atan göstericilere polis, tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti.

İmralı Adası'nda çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılma yıldönümü nedeniyle iki gündür olanların yaşandığı Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde bu gece karayoluna tuzaklanmış ve patlatılmaya hazır iki bomba düzeneği bulundu. İlçede geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, Yafes Caddesi üzerindeki Cizre Köprüsü üzerinde piknik tüpü içine tuzaklanmış ve uzaktan kumanda ile patlatılmaya hazır hale getirilen iki bomba düzeneğini tespit etti. Köprü trafiğe kapatılarak geniş güvenlik önlemleri alındıktan sonra bölgeye gelen bomba imha uzmanları patlayıcıları etkisiz hale getirdi. Güvenlik güçlerinin geçişi sırasında patlatılacağı tahmin edilen bomba düzeneğinin etkisiz hale getirilmesiyle olası bir facianın önüne geçildi.

Cizre'de gecenin geç saatlerinde ise bazı gruplar İdil Yolu, Nusaybin Caddesi ve Otogan Kavşağı üzerinde yolları, kurdukları barikatlarla ulaşıma kapattı. Polis, gösterici gruplara tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale ederek dağıtmaya çalıştı. Göstericiler ise polise ses bombası, havai fişek, molotof kokteyli ile saldırdı. Göstericilerin attığı molotoflar nedeniyle alev alan polis araçları TOMA'nın müdahalesi sonucu söndürüldü.
Bu sırada olayların ortasında kalan bir ambulans ise atılan molotoflardan son anda yanmaktan kurtuldu. Göstericilerin attığı molotoflar arasında kalan Cizre Devlet Hastanesi'ne ait ambulansın sürücüsü, geri manevra yaparak aracını olayların olduğu bölgeden uzaklaştırdı. Cizre'de olaylar gece geç saatlere kadar sürerken, polis geniş güvenlik önlemleri aldı. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler