HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hastane çatısında intihar girişimi

Eskişehir'de psikolojik sorunları bulunan inşaat işçisi 50 yaşındaki H.C., intihar için 6 katlı devlet hastanesinin çatısına çıktı.

Hastane çatısında intihar girişimi

ESKİŞEHİR, (DHA) - Kendisini intihardan vazgeçirmek isteyen polislerden istediği biradan bir yudum içen H.C., ardından çatıdan indi. Hastane bahçesine toplanan vatandaşlardan bazıları kucağında çocuklarıyla oturup olayı izlerken, bazıları ise cep telefonlarıyla görüntü aldı.

Olay, saat 10.30 sıralarında Eskişehir Devlet Hastanesi'nde meydana geldi. Psikolojik rahatsızlığı bulunduğu belirtilen inşaat işçisi H.C., iddiaya göre, psikiyatri servisinde muayene olduktan sonra kendisinin tedavi amacıyla hastaneye yatırılmamasına sinirlenerek hastanenin çatısına çıktı. H.C.'yi çatıda gören hastane görevlileri olayı polise bildirdi.

İhbar üzerine hastaneye polis, itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri branda açıp, merdivenli bir itfaiye aracını da hastane bahçesinde hazır bekletti. Polislerle birlikte çatıya çıkan hastanede görevli psikiyatri doktoru ile bir psikolog, H.C.'yi intihardan vazgeçirmeye çalıştı. Doktor ve psikologun çabası sonuçsuz kalınca, Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet, Gasp ve Kayıp Şahıslar Büro Amirliği'nde görevli sivil polisler, H.C.'yi ikna etmek için çatıya çıktı.

Polislere yalnız olduğunu, akrabalarının kendiyle ilgilenmediğini, doktorların da kendisi hastaneye yatırmadığını söyleyen H.C., ölmek istediğini belirtti. H.C. daha sonra polislerden bira istedi. Polisler, H.C.'nin isteği üzerine yakındaki bir marketten bira aldı. Sivil polisler, ekipteki arkadaşlarının çatıya getirdiği bira şişesini H.C.'ye göstererek, "Açacağımız olmadığı için kapağını açamıyoruz. Çakmakla açabilirsen gel yanımıza bunu aç" dedi. H.C. de çatının uç kısımdan ayrılıp sivil polislerin bulunduğu yere gelip çakmağıyla biranın kapağını açtı. Biradan bir yudum içen H.C. daha sonra intiharından vazgeçtiğini belirterek polislerle birlikte çatıdan indi.

Hastane çatısındaki intihar girişimini, muayene için hastaneye gelenler ile hasta yakınları merakla izledi. Bazı vatandaşlar kucaklarında çocuklarıyla hastanede bahçesinde oturarak olayı izlerken, araların da yaşlı kadınların da bulunduğu bazı vatandaşlar ise olayı cep telefonlarıyla kayda aldı.

Çatıdan indirilen H.C., polisler tarafından ifadesi alındıktan sonra Eskişehir Devlet Hastanesi Psikiyatri Servisi'nde tedaviye alındı.

En Çok Aranan Haberler