HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Iğdır’da operasyon: 9 gözaltı

Iğdır Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda, aralarında HDP ve BDP yöneticileri ile eski belediye başkanının bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Iğdır'da sabah saatlerinde polis tarafından bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında DBP İl Eş Başkanı Zübeyde Kaynar, HDP Iğdır İl Eş Başkanı Dilber Turan, BDP eski Belediye Başkanı Hüseyin Malk, HDP yöneticilerinden Emine Kartal, BDP eski üyelerinden Musa Filizkıran, BDP eski belediye meclis üyesi Oğuz Ok ile ismi öğrenilemeyen 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına 9 kişinin ‘toplantı ve yürüyüşler kanununa muhalefet ve örgüt propagandası ve üyeliği' kapsamında Iğdır Emniyet Müdürlüğündeki sorguları devam ediyor.

Emniyet Müdürlüğü önünde açıklama yapan HDP Iğdır Milletvekili M. Emin Adıyaman, partilerine yönelik yapılan operasyonların erken seçime yönelik ön hazırlık olduğunu savunarak şunları söyledi:

"Bugün bir kez daha ülke genelinde estirilen antidemokratik uygulamalardan birini daha yaşıyoruz. Hem partimizin il eş başkanı hem bileşenimiz olan DBP il eş başkanı, parti üyelerimiz ve önceki dönem belediye başkanımız sudan gerekçelerle gözaltına alınmış bulunmaktadır. Görünen o ki koalisyon görüşmeleri formaliteden ibarettir. Bu operasyonlar erken seçime yönelik bir ön hazırlık çalışmasıdır.”

Adıyaman, aldıkları bilgi doğrultusunda birçok ilde operasyonların olacağını belirterek, "Demokratik haklarını kullanan partimizin çeşitli kademelerinde yer almış arkadaşlarımıza yönelik antidemokratik uygulamadır. Bir taraftan demokrasiden dem vuranlar diğer taraftan diktatörce uygulamalarına devam etmektedir. Bu uygulamalarla ülkede yargı bağımsızlığının kalmadığını görüyoruz."

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler