HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İstanbul'da son 4 yılın en fazla uyuşturucu hapın ele geçirildiği operasyon

Büyükçekmece'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda bir evde 241 bin 'Captagon' adı verilen uyuşturucu hap ele geçirildi.

İstanbul'da son 4 yılın en fazla uyuşturucu hapın ele geçirildiği operasyon

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ve Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Büyükçekmece'de geçtiğimiz hafta uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyon düzenledi. Baskın yapılan adreste yapılan aramalarda 48 kilogram ağırlığında 241 bin 605 'Captagon' adlı uyuşturucu hap, ruhsatsız tabanca ve hassas terazi ele geçirildi. Aramalarda Narkotik dedektör köpekleri 'Maya' ve 'Fırtına' da kullanıldı.

3 KİŞİ TUTUKLANDI, 1 KADIN ARANIYOR

Polis kamerası tarafından da kaydedilen operasyonda gözaltına alınan M.A.S. (34), H.P. (34), Ü.B. (46) çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, H.C. (35) isimli kadın ise aranıyor.

ORTADOĞU'YA GÖNDERECEKLERDİ

Piyasa değeri 4 milyon lira olan uyuşturucu hapların Ortadoğu ülkelerine gönderileceği belirtildi. Ayrıca ele geçirilen 241 bin adet hapın, İstanbul'da 2013'ten bu yana yakalanan en yüksek miktarda uyuşturucu hap miktarı olduğu öğrenildi.

KAYSERİ'DE OPERASYON

Kayseri'de polisin yaptığı operasyonda, üzerlerinde uyuşturucu madde bulunan 2 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube ekipleri, Talas İlçesi'nde Y.D. ve Ü.K.'nin üst aramalarında, 1 gram sentetik kannobinoid (bonzai), 66 gram metamtefamin ve hassas terazi bulundu. Gözaltına alınan 2 kişi, emniyetteki sorgularının ardından Adli Tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildi ve adliyeye sevk edildi.

100 BİN HAP YAKALANDI

Bulgaristan’dan Türkiye’ye giriş yapan minibüste şüphe üzerine yapılan aramada, 100 bin uyuşturucu hap ele geçirildi. Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndaki gümrüklü alanda kaçmaya çalışırken yakalanan sürücü S.T., tutuklandı.

Edirne'nin Bulgaristan sınırındaki Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapmak üzere gelen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı S.T.'nin kullandığı minibüs, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekiplerinin şüphelenmesi üzerine X-Ray taramasına sevk edildi. Bu sırada sürücü S.T., aracın X-Ray sisteminin bulunduğu bölgeye götürüldüğü sırada gümrüklü saha içinde kaçmaya çalıştı. Şüpheli, ekipler tarafından gümrüklü alan dışına çıkmadan yakalandı. Şüpheli S.T.'nin sorgusunda çelişkili ifadeler vermesi üzerine minibüsü hangara çekilip narkotik dedektör köpek 'Benga' ile detayla aramaya alındı. 'Benga'nın araç içerisindeki siyah bir spor çantasına aşırı tepki vermesi üzerine çantayı açan ekipler, vakumlanmış şeffaf poşetlerde yeşil ve pembe renkli haplar ile karşılaştı. Yapılan incelemede uyuşturucu hapların 100 bin adet olduğu belirlendi.

Hapların değerinin 4 milyon 750 bin lira olduğu belirtildi. Uyuşturucu madde, kaçak eşya taşımasında kullanılan minibüs ile sürücüye ait cep telefonuna el konuldu. Şüpheli S.T., soruşturmasının ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

BURSA'DA 12 GÖZALTI

Bursa'da narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 12 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda uyuşturucu ile silah ele geçirildi.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi Ekipleri, merkez Osmangazi İlçesi'nde 4 adreste uyuşturucu ticareti yapıldığı bilgisine ulaştı. Sabah saatlerinde 4 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen polis ekipleri, 12 şüpheliyi gözaltına aldı. Narkotik köpeği 'Alfa'nın da kullanıldığı operasyonda 500 gram bonzai, 300 gram esrar, 5 gram eroin, 50 gram metamfetaminin yanı sıra, 2 hassas terazi, 6 bin 470 Türk lirası, 1 glock marka, 1 Sig Sauer marka, 1 Beretta marka ruhsatsız tabanca, 55 dolu tabanca fişeği, 1 pompalı av tüfeği, 4 av tüfeği fişeği ve 1 bıçak ele geçirildi.Emniyette sorgulamaları tamamlanan şüpheliler Y.A., H.A., E.B., C.K., B.A., E.T., M.Ü., E.K., H.Ö., A.Ş., S.O. ve K.S. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

AJANSLAR

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler