HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte vatandaşın kadına şiddete çözümü

"Türkiye'de kadına şiddeti ne çözer?" diye sorduk, 100 binden fazla kişi oy kullandı...

İşte vatandaşın kadına şiddete çözümü

Serkan Şenol / MYNET haber

Ülkemiz maalesef kadına şiddet konusunda dünyada ilk sıralarda yer alıyor ve yapılan tüm haberlere, kötü örneklere rağmen gün geçtikçe gelen vahşet haberleri daha da artıyor.

NE YAPILIYOR?

Gün geçmesin ki; Aldatıldığını 'düşünen' cani koca eline geçirdiği bir bıçak ya da silahla eşinin üzerine kan kusmasın. Ya da 'bana kaldıramayacağım bir söz söyledi' iddiasıyla en ilkel cevabı öldürmeyi seçmesin. Türkiye'de her gün birden fazla bu şekilde dehşet haberleri okuyoruz. Zaman zaman meydana gelen olayın yarattığı algıya, etki ve tepkiye göre sesler daha yüksek ya da daha alçak çıkıyor. Bazen de devletin en üst kademelerinden bile birileri çıkıyor ve 'KADINA ŞİDDETİ DURDURACAĞIZ, SON BULACAK' diyor. Üst üste 'önlemler alınmaya çalışılıyor' ancak sonuç: ELDE VAR SIFIR!

NE YAPMAK GEREK?

MYNET haber olarak 'utanarak' girdiğimiz her kadına şiddet haberinden sonra binlerce yorum alıyoruz. Okuyucularımızın kimi 'bu haberleri girmeyin' diye tepki gösterirken, kimi de 'bu haberleri göstermeniz çok iyi oluyor' sözleriyle düşüncelerini paylaşıyorlar. Çoğu kez de Türkiye'nin en büyük kanayan yaralarından biri olan bu tür olayların çözümü için yorumlar alıyoruz. Okuyucumuz büyük bir haklılıkla en ağır tepkileri veriyor ve 'Bence.....' diye başladıkları cümleleri en ağır sözlerle bitiriyorlar. Biz de etkilendiğimiz bu yorumlardan sonra bize gelen düşünceler arasında yayınlayabildiğimiz en 'makul' olan cevaplardan bir anket yaptık ve bugüne kadar birçok kadına şiddet haberinin içinde kullandık. Anketimize rekor sayıda 110 bine yakın katılım oldu.

Bakın Türkiye'de vatandaşın kadına şiddet son bulsun diye istediği yöntem ne?

(Anketimiz yayına devam etmektedir, eğer daha önce oy kullanmadıysanız, lütfen düşüncenizi bizimle ve milyonlarca okuyucuyla paylaşınız)

/

_<span font-size:26px="" style="&autoplay=1"">

TÜRKİYE'DE KADIN HAKLARI_

Türkiye'de kadın hakları konusu, Batı dünyasındaki gelişmelere paralel olarak 19. yüzyıl ortalarından itibaren gündeme gelmiştir.

Günümüzde Türkiye'de kadınların başlıca sorunları şunlardır:

- Aile içi şiddete ve kabadayılığa maruz kalmak

- Toplumsal ve kültürel baskı.

- Eğitim-öğretim imkânlarından yoksun bırakılmak.

- Çalışma hakkından yoksun bırakılmak.

- İş yerinde ayrımcılık ve gelir adaletsizliği.

MOR ÇATI

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı; kadınlara karşı şiddetin önlenmesi için çalışmalar yapan, aile içi şiddete uğramış kadınlara psikolojik ve hukukî destek veren ve barınak sağlayan bir sivil toplum örgütü. Vakıf adında ve kampanyalarda kullanılan mor renk, şiddet sonucu meydana gelen yaralanmaları vurgulaması için tercih edilmiştir.

(Kadın Cinayetlerini Durdurmak İçin Çözüm Önerileriniz Nelerdir? - VİDEO)

SOSYAL MEDYADA 'KADINA ŞİDDETE' TEPKİLER HER GEÇEN GÜN ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler