HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kaleşnikoflu saldırganlardan biri yakalandı

Konya'da merkez Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde polis aracındaki bir zanlıya ateş açan şüphelilerden biri yakalandı.

KONYA (İHA) - 15 Şubat 2012 tarihinde Feridiye Polis Merkezi'nin de içinde bulunduğu Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde 42 PK 520 plakalı otomobilden polis aracındaki bir zanlıya kaleşnikof marka uzun namlulu silah ve bir tabanca ile ateş açılmıştı. Yaralama olayına karışan bir şüphelinin hedef alındığı olayda bir ev ile 3 polis aracı isabet almıştı. Polis, saldırganların bulunduğu otomobili kullanan Hidayet Ö'yü (20) olaydan hemen sonra, olayla bağlantısı olduğu iddia edilen Önder Y'yi (21) ise bir süre sonra yakaladı. Yakalanan 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Silahları kullanan şüphelilerin yakalanması için de çalışma başlatan polis, şüphelilerden Yavuz Han Y'nin (34) olabileceği adresleri tespit etti. Cinayet Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, 6 eve eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskında merkez Karatay ilçesinde yeni kiralanan bir evde şüpheli Yavuz Han Y. yakalandı. Suçunu itiraf eden şüphelinin, "Polis merkezinin önünde babamı vuran şüpheliyi görünce ben silahımı çektim, ağabeyim de kaleşnikofu çıkartarak ateş açtı" dediği öğrenildi.

Konya Eğitim Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli, kasten adam öldürmeye teşebbüs, genel güvenliği tehlikeye sokmak, devlet malına zarar vermek ve silah kanununa muhalefet suçlarından adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili yakalanan Yavuz Han Y.'nin ağabeyi S.Y'nin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Konya'da olay sabahı balık halindeki iş yerini açan S.Y. (46) ile R.Y. (66), 16 yaşındaki M.K.'nin silahlı saldırısına uğramış ve yaralanmıştı. Olaydan sonra yakalanan M.K'nın babasının da şüpheli olarak alınarak polis merkezine götürüldüğünü öğrenen yaralı balıkçıların yakınlarının, zanlıya emniyet önünde saldırı düzenlediği ortaya çıkmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler