HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kar yağışı metrobüs yolunu yaya yoluna çevirdi

İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı metrobüs hattını adeta yaya yoluna çevirdi.

Akşam saatlerinden işten çıkıp toplu taşıma araçlarından metrobüse binmek isteyen vatandaşlar önce kar ardından metrobüs sürpriziyle karşılaştı. Etkisini arttırarak sürdüren kar nedeniyle yollar buz pistine dönünce seferlerde de aksamalar başladı. Kar nedeniyle otobüsler ilerlemekte güçlük çekince bu kez de seferler tamamen durdu. Uzun süre metrobüslerde beklemekten sıkılan İstanbullular çareyi yürümekte buldu.

DURAKLAR İNSANLARLA DOLUP TAŞTI

Beylikdüzü istikametine giden araçların geri dönemeyişinden dolayı yaşanan aksaklıklar metrobüs seferlerini durma noktasına getirdi. Yüzlerce insan gelecek olan metrobüslere binebilmek için saatlerce duraklarda bekledi. Metrobüslerin gelmemesi üzerine yola koyulan vatandaşlar kilometrelerce yolu yaya yürümek zorunda kaldı. Vatandaşlar, "Metrobüsün gelememesi için bir neden bulamıyoruz. Yani sonuçta deniz yolu olsa anlardık ama bu trafik bu kadar kar nedeniyle gelemiyorsa halimiz duman yani diyecek bir söz bulamıyoruz. Maalesef rezil bir durumdayız. Yarım saat bekledik ama gelmedi. Tek çare yürümek, bu nedenle Etiler'e kadar yürümek zorundayız” dedi.

Bir başka vatandaş ise, "Yolda kaldık. Arkadaşın yanına gidecektik ama gidemedik. Kaç saattir yoldayız, 18.00'den beri buradayız saat 20.00 oldu. Beylikdüzü'nden metrobüs gelmiyor gelen otobüs ise dolu geçiyor. Bir kişi daha binemedi” diye konuştu.

Seferlerin aksaması ve tamamen durması üzerine metrobüs yoluna giren kar küreme araçları kar birikintilerini temizlemek için yoğun çaba harcadı. Yapılan temizlik çalışmalarının ardından seferler kısmen verilmeye başladı.

İETT SEFERLERİ ASKADI

Öte yandan, kar yağışı nedeniyle İETT otobüsleri seferlerini de olumsuz yönde etkiledi. Yola çıkan otobüslerin kar nedeniyle ilerleyememesi nedeniyle otobüs duraklarında onlarca insan mahsur kaldı. Kar küreme çalışmalarının ardından kısmen rahatlama yaşanırken yoğunluk gece ilerleyen saatlere dek sürdü.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler