HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kaybolan 81 yaşındaki Nazmi dede için Bursa seferber oldu

Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi'nde yaşayan ve 4 gün önce gezmek için evden ayrılan 81 yaşındaki Nazmi Doğan'dan haber alınamıyor.

Kaybolan 81 yaşındaki Nazmi dede için Bursa seferber oldu

Jandarma, Sivil Savunma ve AKUT'tan oluşan 220 kişilik ekip ve 4 eğitimli köpekle 18 kilometrekarelik ormanlık alanda aranan Nazmi Doğan'ın kızları Hüsniye Yalçın ile Sadegül Zerey, babalarının hayatından endişe ettiklerini, görenlerin jandarma 156 ihbar hattını aramalarını istedi.

Yıldırım İlçesi Değirmenönü Mahalesi, Dere Sokak'ta eşi ve çocuklarıyla birlikte yaşayan Nazmi Doğan, 4 gün önce öğle saatlerinde evinden ayrılarak, gezmeye çıktı. İddiaya göre akşam saatlerine kadar kendisinden haber alınamayan Nazmi Doğan'ı, gelini Ayten Doğan cep telefonundan arayarak, kendisini merak ettiklerini söyledi. Nazmi Doğan ise kaybolduğunu ve yönünü kaybettiğini söyleyerek, "Nerede olduğumu bilmiyorum. Sadece su sesi geliyor. Çok korkuyorum. Gelin beni kurtarın" dedi. Ayten Doğan bunun üzerine eşi Akın Doğan'ı telefonla arayarak, durumu anlattı.

Bunun üzerine babasını cep telefonundan arayan Akın Doğan, "Baba su sesine doğru git ve bizi bekle. Seni almaya geliyoruz" derken; Nazmi Doğan ise "Bir dere kenarında, taşın üzerine oturdum. Sizi bekliyorum" dediği öğrenildi. Hemen durumu Jandarmaya bildiren Akın Doğan, daha sonra jandarma ekipleri ile birlikte o bölgede bulunan Cumalıkızık, Hamamlıkızık ve Doğa Parkı'nda arama çalışmalarına katıldı. O bölgenin ormanlık bir alan olduğunu ve çok sayıda derenin bulunduğu söyleyen yaşlı adamın kızı Hüsniye Yalçın, "Jandarma ekipleri babamın cep telefonu sinyalinden yerini tespit etmeye çalıştı. Ancak babamın telefonunun şarjı bittiği için yeri bulunamadı. Fakat biz babamızın ormanlık alanda olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Ormanlık bölgede, jandarma, Sivil Savunma ve AKUT'tan 220 kişilik ekip ve 4 eğitimli köpek, 4 gündür 18 kilometrekarelik alanda arama çalışmalarını yürütüyor. Ormanlık alanı defalarca kez tarayan ekipler, Nazmi Doğan'ın izine henüz rastlayamadı. Nazmi Doğan'ın kızları Hüsniye Yalçın ile Sadegül Zerey, "Babamız evden siyah kasketi, lacivert çizgili ceketi ve pantolonu ile kahverengi kazağını giyerek çıkmış. Görenlerin hemen jandarmaya bildirmesini istiyoruz. Babamızın hayatından endişe ediyoruz. Perişan olduk" dediler.

Aramaların devam ettiği bölgeye giden Yıldırım İlçe Kaymakamı Mehmet Yapıcı ise ekiplerden yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgiler aldı.

DHA

En Çok Aranan Haberler