HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kuşadası’nda 2 işçi metan gazından zehirlenerek hayatını kaybetti

Kuşadası'nda temizlik çalışması yapmak için girdiği rögarda metan gazından zehirlenen 2 işçi hayatını kaybederken, gazdan etkilenen iki işçi de tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, saat 15.30 sıralarında Aydın Büyükşehir Belediyesi Su Kanalizasyon İşleri Müdürlüğünde (ASKİ) görevli Hasan Fıstıkçı, İsmail Tavas, Turgay Yağçıoğlu ve Abdulgani Arslan isimli 4 işçi, Kuşadası sahil bandı üzerindeki Atatürk Bulvarı'nda kanalizasyon hattına bağlantısı olan bir rögarda temizlik çalışma başlattı.

Çalışma sırasında rögar kapağını açıp içine giren ve metan gazından zehirlendiği belirlenen 39 yaşındaki İsmail Tavas'ın dışarı çıkmaması üzerine, mesai arkadaşı 50 yaşındaki Hasan Fıstıkçı peşinde rögar kuyusuna girdi. Arkadaşlarının zehirlendiğini anlayan diğer işçiler önce kendileri yardımcı olmak istedi. Ardından da itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen, itfaiye, 112 sağlık ve AKUP ekipleri ile polis ekipleri, iş makinelerinin de yardımıyla önce İsmail Tavas'ın, ardından da Hasan Fıstıkçı'nın cesetlerini çıkardı. Ambulanslarla Kuşadası Devlet Hastanesi'ne kaldırılan iki işçinin de hayatını kaybettiği belirlendi. Gazdan etkilenen ve ambulansla Kuşadası Devlet Hastanesine kaldırılan Turgay Yağçıoğlu ve Abdulgani Arslan isimli diğer işçilerin de tedavileri sürüyor. Kaza yerine gelen Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ve Kuşadası Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu kurtarma çalışmalarını takip etti. Polis, kazanın ardından soruşturma başlattı.

2 YIL ÖNCE ÖLÜMDEN DÖNMÜŞTÜ

Bu arada, Kuşadası'ndaki metan gazı zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden Hasan Fıstıkçı'nın 2 yıl önce Kuşadası'nda 3 kişinin yaşamını yitirdiği bir başka metan gazı patlaması sırasında da gazdan etkilendiği ve ağır yaralı olarak kaldırıldığı Kuşadası Devlet Hastanesi'nde bir süre tedavi gördükten sonra taburcu edildiği kaydedildi.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler