HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Önce öldürdü, sonra hırsızlık yaptı

Kastamonu’da bir kişi, evine gittiği şahsı cinsel ilişkiye girmek istemesi üzerine öldürdü, ardından evde bulunan bir miktar parayı alarak camdan kaçtı. Zanlı olayla ilgili yargılandı.

KASTAMONU (İHA) - Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında, tutuklu yargılanan Sinan Y (24) ile öldürülen Ali K (60)'nın yakınları ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada konuşan Sinan Y, daha önce aralarında oluşan adli bir dava nedeniyle Ali K ile görüşmek istediğini ve bu yüzden davasını geri alması yönünde ikna etmek için evine gittiğini söyledi.

Ali K’nın evine kendi rızasıyla aldığını belirten Sinan Y, şöyle konuştu: “Evine gittiğim sırada, Ali K alkol alıyordu ve biraz sarhoştu. Bende, evine giderek kendisine karşı bir cahillik ettiğimi, davadan vazgeçmesini söyledim. Kendisi de ‘tamam, hallederiz’ dedi”

CİNSEL İLİŞKİ TEKLİFİNDE BULUNDU

Sanık Sinan Y, Ali K ile bir müddet oturduktan sonra evden çıkmak için kapıya yöneldiği zaman Ali K’nun elini tutarak para teklifinde bulunduğunu ve bir müddet daha kalmasını istediğini iddia etti.

Sanık Sinan Y, sözlerini şöyle sürdürdü: “Benim elimi tutarak para teklifinde bulundu ve benim bir müddet daha evde kalmamı istedi. Bende, benimle cinsel ilişkiye girmek istediğini anlayarak, ‘Abi sen ne diyorsun' diyerek tokat attım. Bana karşı tokat atmadan önce herhangi bir tepki göstermemişti. Daha sonra boğuşmaya başladık. Elinde İngiliz diye tabir edilen su anahtarı vardı ve bana vurmaya çalıştı. Ben de kendimi koruyarak, vurdurmadım. Sonra Ali K’yı yere yatırdım ve kafasına iki tekme attım. Kafasına iki kez vurduktan sonra yerde hareketsiz kaldı ama hırıltısı vardı. Pencereden dışarı baktığımda polis ve komşuları gördüm. Komşuların ve polisin görmemesi için banyoya taşıdım. Yerdeki kanlar ile Ali K’nın görünmemesi için üzerlerine paspası serdim. Elimi yüzümü yıkadıktan sonra evden çıkmak istedim. Daha önce ceplerini karıştırdım. Üzerinde bir şey bulamayınca oturma odasına geçtim ve burada bulduğum cüzdandan bir miktar para aldım. Ardından evde bulunan çantayı alıp pencereden atlayarak kaçtım”

Pencereden atladıktan sonra yakındaki lojmanların olduğu yere gittiğini ifade eden Sinan Y, sözlerine şöyle devam etti: “Ali K’nın cüzdanının içinden 175 lirayı alıp cüzdanı çalılıkların arasına attım. Daha sonra teyzeme gidip olayı anlattım.” Sinan Y, son olarak Ali K’yı öldürmeye kastı olmadığını sadece evine konuşmak için gittiğini belirterek, gelişen olaylar sonrasında böyle bir işe giriştiğini ifade etti.

Ali K’nın kızı Hülya K ise, duruşmada verdiği ifadesinde, “Benim babam Kıbrıs Gazisi’ydi, sapık değildi. Babam, Sinan'ın bir davadan dolayı kendisini tehdit ettiğini bizlere daha önce anlatmıştı” dedi.

KARAR

İlk duruşması görülen davada mahkeme heyeti, sanık Sinan Y’un “kasten adam öldürme” suçundan müebbet hapis, “kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık” suçlarından 3 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

İddianameye göre, olay, Kastamonu’nun Tosya ilçesi Yunus Emre Mahallesinde meydana geldi. Olayda, Sinan Y ile Ali K arasında kredi kartı davasına ilişkin daha önce adli makamlara intikal etmiş bir dava bulunuyor. Bu dava yüzünden çıkan tartışmanın büyümesiyle Sinan Y, köylüsü Ali K’yı kafasını tekmeleyerek öldürdü. Tartışmaları duyan apartman sakinleri, polisi aradı. Emniyet güçleri eve geldiklerinde, Ali K’nın cansız bedeniyle karşılaştı. Bunun üzerine olayı gerçekleştiren Sinan Y, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler