HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Otogar-Topkapı civarında emniyet şeridinde çakarlı araçla şiddet

İstanbul'da Otogar-Topkapı istikametinde emniyet şeridinde ilerleyen çakarlı araçtan inen şahıs vatandaşı tartakladı.

En sağda yer alan ana yoldan düz ve kesiksiz çizgiyle ayrılmış alan, (emniyet şeridi) geçiş üstünlüğü olan araçların 'görev içi çok acil anlarda' kullanabildiği ve sivil araçların da sadece belirtilen zorunlu anlarda kullanabildiği bir kısım. Özellikle İstanbul'da 'emniyet şeridi ihlalleri ve geçiş üstünlüğü karmaşası' sürekli yaşanmaktadır. Ancak bu kez meydana gelen olay gerçekten artık 'Pes! dedirtecek cinsten...

"BU ADAM KİM!"

Bugün 0530 946 95 00 numaralı WhatsApp Haber Hattı'mıza okuyucumuzdan gelen bir videoda sivil çakarlı açtan inen şahısın yolun en sağında aralıksız ilerleyemediği için önündeki sürücüyü tartakladığı görülüyor. İddiaya göre videoda yer alan şahıs bir polis. Ancak emniyet teşkilatını direk zan altında bırakmamak için hatırlatma gereği duyduğumuz bir ayrıntı da var. Zaman zaman haber olarak sizlere de yansıttığımız gibi aracına çakar takarak yollarda kendine üstünlük sağlamaya çalışan çok sayıda sürücü de var.

OKUYUCUMUZ VİDEOSUNU BİZE YOLLADIĞI VE İDDİA ETTİĞİ OLAYI ŞU SÖZLERLE ANLATIYOR:

Tarih 08/04/2016, Otogar-Topkapı istikameti Hal yanı saat 07:30. Sabah trafik yoğunluğunda genelde sağ şeridi sivil çakar lambalı araçlar kullanıyor. Bu araç sürekli sağ şeridi çakarla kullanıyor. Soldaki vatandaş belli ki yol veremedi, sivil araçtaki kişi zorla vatandaşı ite kaka arabasına koyup yolladı. Sonunu çekebildim. Söyleyecek bir şey yok. Bu yol sabahları bu saatlerde hep bu şekilde. Ben bu aracı daha önce de hep emniyet şeridini kullanırken gördüm. Sivil polis olsa bile vatandaşa böyle davranmamalı. En büyük yanlış bu bence. Burada görünen şu ki; bu şahıs 'hem emniyet şeridinden giderim hem de önüme çıkanı döverim' diyor. Bu görüntülerin bir an önce son bulması için sizin de desteğinizle bu konuda yetkili emniyet birimlerinin bu tür olaylara bir an önce önlem almaya başlaması gerekiyor.

"Emniyet şeridi polise de yasak"

İstanbul eski Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul’da artık acil durumlar dışında resmi ve sivil polis araçlarının da emniyet şeridini kullanamayacağına ilişkin açıklama yapmıştı.

Altınok, "Hepimizin hassasiyeti olması lazım. Bu şehirde hepimiz yaşıyoruz, polislerle, vatandaşlarla beraber. Herkes, trafik kurallarına uyduğu taktirde problem olmayacak. Vatandaşımızın uymasını istediğimiz gibi bu kuralı uygulayan, hukuku uygulayan bizlerin de bu kurallara uyması lazım geliyor. En büyük hassasiyetimiz kuralları uygulamak ama uygularken de bizim de kurallara uymamız lazım. Bizim arkadaşlarımız da uyacak, ben de uyacağım" diye konuşmuştu.

2918 sayılı, Karayolları Trafik Kanunu ve bu kanunun yönetmeliğinde yer alan geçiş üstünlüğüne sahip araçlarla ilgili kurallar düzenlenmiş.

Buna göre;

Cankurtaran araçlar, itfaiye araçları, hükümlü veya sanığı takip eden veya emniyet ve asayişi korumak için acele olay yerine giden zabıta araçları, trafik suçu işleyerek kaçan aracı takip eden veya trafik güvenliğini koruma veya trafik kazasına el koyma amacıyla olay veya kaza yerine gitmekte olan görevlilere ait araçlar, alarm sırasında sivil savunma hizmetlerinde bulunan araçlar, koruma ile görevli ve korunan araçlar görevliyken, geçiş üstünlüğü hakkına sahipler. Bu araçlar, kanun ve yönetmelikte yazılı trafik kısıtlama ve yasaklarına bağlı değildir. Ancak bu hak, halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokmamak, duyulur ve görünür geçiş üstünlüğü işaretlerini vermek şartıyla kullanılmalı. Ve bu araçların birbirleriyle karşılaşması durumunda , yukarıda yazılan sıraya göre geçiş üstünlüğü sağlanır.

Vatandaş emniyet şeridini ne zaman kullanabilir?

Trafikte seyir halindeyken aracınızda ya da aracı sürerken kendiniz de aracı sürmeyi devam ettiremeyeceğinizi düşündüğünüz de emniyet şeridi kullanmanız gerekir. Emniyet şeridi, adı üzerinde akan trafiğin aksamaması adına hem sürücüyü hem de diğer sürücüleri tehlikeye sokmamak adına yol kenarlarında bulunur. Emniyet şeritleri şehir yapısındaki tüm yollarda bulunur ve bir aracın kenara geçerek duraksayabileceği genişliktedir.

Siz gönderin, biz yayınlayalım! Mynet WhatsApp Haber Hattı Numarası: 0530 946 95 00

**_NOT:

_ WhatsApp hattımıza gün içinde yüzlerce görüntü, video ve haber düşmektedir. Tahmin edersiniz ki aşırı bir yoğunluk oluşmaktadır. Haberleriniz görevli editör arkadaşlarımız tarafından sırasıyla değerlendirilmekte ve kullanılmaya çalışılmaktadır. Sabrınız için teşekkürler. MYNET HABER MERKEZİ**

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler