HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Oyuncak silahla banka soydu

İzmir'in Bornova İlçesi'nde bir banka şubesine gelen silahlı soyguncu, yaklaşık 30 bin lirayı alarak kaçtı.

Oyuncak silahla banka soydu
Mustafa Kemal Caddesi’ndeki bir bankanın şubesi, bugün saat 10.00 sıralarında silahlı soyguncu tarafından soyuldu. Görgü tanıkları silahlı, başında örgü maske olan erkek soyguncunun, kırmızı eldivenlerle tuttuğu tabancayla güvenlik görevlisini etkisiz hale getirip, onun da silahını alıp vezneye yöneldiğini söyledi. Soyguncunun ilk belirlemeye göre vezneden 30 bin lirayı alıp, yaya olarak bankanın arka tarafına doğru koşup izini kaybettirdiği belirtildi.
Soyguncunun burada kendini bekleyen bir araçla kaçtığı sanılırken, İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay da olay yerine gelip inceleme yaptı. Polis ana cadde ve sokaklarda yol kontrollerine başladı.
**OYUNCAK SİLAHLA GİRMİŞ, GERÇEĞİYLE ÇIKMIŞ**
İzmir’in Bayraklı İlçesi’ndeki bir banka şubesinden yaklaşık 30 bin TL’yi alarak kaçan kimliği belirsiz soyguncunun, eylemini oyuncak tabancayla gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Soyguncunun banka şubesine girdikten sonra önce güvenlik görevlisi N.N.’nin gerçek silahını gaspetti. Ardından vezneler bölümüne ilerleyen soyguncunun elindeki tabancasını bankoya vurunca kırıldığı, paraları aldıktan sonra kaçtığı belirtildi. Yaya olarak şubeden çıkan soyguncunun, arka sokaklarda bekleyen bir otomobile binerek suç ortağıyla kaçtığının tahmin edildiği bildirildi. Olay yerinde incelemelerde bulunan İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, "Şu an olay çok yeni araştırmalarımız sürüyor" diye konuştu. Şubenin ve çevredeki işyerlerinin güvenlik kamera görüntüleri ile parmak izleri de incelemeye alındı. Güvenlik görevlisi ve çalışanlar, ifadelerine başvurulmak üzere Gasp Büro Amirliği’ne götürüldü.
**BAĞLANTI ARAŞTIRILIYOR**
Bu arada, dün akşam saatlerinde yine aynı ilçedeki bir banka şubesine kapanış saatinde gelen birinin, omuzuyla kapıya yüklenmesi, ATM’den para çeken bir vatandaşın da elinde silah gördüğünü söylemesi, aynı kişi olup olmayacağı ihtimalini doğurdu. Polis, iki olay arasında benzerlik bulunup bulunmadığının araştırıldığını kaydetti.
[** **](https://www.mynet.com/polis-haber-listesi)


En Çok Aranan Haberler