HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Paraşüt pilotu düşüş anını kaydetti

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde gökyüzünde manevra çalışması yaparken aşırı irtifa kaybettiğini fark etmeyen paraşüt pilotu, 100 metreden denize düşüş anını ayağına bağladığı kamerayla görüntüledi.

FETHİYE (Muğla), (DHA) - Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'ne eğitim uçuşu yapmak için gelen, adını açıklamak istemeyen paraşüt pilotu, 1965 rakımlı Babadağ'a çıktı. Pilot 1700 metre pistinden single (tekli) atlayış yaptı. Bir süre havada süzüldükten sonra Ölüdeniz semalarına gelen pilot, 500 metre yükseklikte paraşüt manevraları denemeye başladı. Gökyüzünde paraşütüyle keskin dönüşler yapan pilot, denize 100 metre kala paraşütün kontrolünü kaybetti. Belcekız Plajı'ndan 300 metre açıkta suya düşen pilotun yardımına kıyıda bekleyen kurtarma botu yetişti.

'İRTİFA KAYBINI HESAPLAYAMADIM'

Botla Belcekız Plajı'na getirilen paraşüt pilotu, manevra çalışması sırasında irtifa kaybını hesaplayamadığını söyledi. Su yutmadığını ve yüzdüğünü anlatan pilot, bu gibi eğitimlerde suya inişlerin normal olduğunu kaydetti.

Pilotun suya düşüşü Belcekız Plajı'nda güneşlenen tatilcilerin de dikkatini çekti. Tatilciler sahile çıkan pilotun yanına gelerek iyi olup olmadığını sordu. Bir şeyi olmadığını söyleyen pilot kurulanmak için oteline gitti.

Paraşüt pilotu denize düşüş anını ayağına bağladığı kamerayla görüntüledi. Görüntülerde gökyüzünde keskin dönüşler yapan paraşüt pilotunun bir süre sonra suya düştüğü görülüyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler