HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şehit polisler için tören düzenlendi

Bitlis'ten Muş'a giderken trafik kazasında şehit olan Özel Harekat Polisleri Veysel Burak Ergül ve Cüneyt Bankur Bitlis'te düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

Bitlis'ten Muş Havalimanı'na giden Özel Harekat polislerini taşıyan zırhlı araç, öğle saatlerinde Hasköy ilçesi Eşme Pınar Kavşağı'nda TIR'la çarpıştı. Kazada polis memurları 23 yaşındaki Veysel Burak Ergül ile 25 yaşındaki Cüneyt Bankur şehit olurken 2 polis de yaralandı. Şehit olan polisler için akşam saatlerinde Bitlis Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi bahçesinde tören düzenlendi. Törene Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Gezer, kurum amirleri vatandaşlar ve polisler katıldı.

ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ

Tören, Kuran ve şehitlerin özgeçmişlerinin okunması ile başladı. Törende bir konuşma yapan Bitlis İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, şehitlerin görev yaptıkları süre içinde kahramanca terörle mücadele ettiklerini belirterek, "Sözün bittiği yerdeyiz. İki aslanımız elim bir trafik kazası sonucunda şahadete erdi. Şu günlerde her gün şehit haberi aldığımız bugünlerde inşallah Veysel ve Cüneyt'imiz son şehitlerimiz olur. Zor bir süreçten geçiyoruz. Hainler her gün yeni tuzaklar peşinde vatanımızın bölünmesine çalışıyorlar. Ben şahidim Veysel ve Cüneyt kardeşimiz de terörle mücadelede kahramanca mücadele ettiler. Allah bu kardeşlerimizin cennette mekanlarını yüceltir. Bizleri de onların şefaatine nail kılar. Kelimeler boğazımıza düğümleniyor. Sevgili silah arkadaşlarım, askerlerimiz sizleri de Allah'a emanet ediyorum" dedi.Konuşmanı ardından Bitlis Müftüsü Abdulkerim Akbaba tarafından dua okundu. Şehitlerin tabutları bir süre meslektaşlarının omuzunda taşınarak cenaze aracına konuldu. Şehit Veysel Burak Ankara'ya, Cüneyt Bankur'da memleketi Elazığ'a gönderildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler