HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şırnak'ta 5 terörist öldürüldü

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağı kalkmasına rağmen halkın tedirginliği devam ediyor. Öte yandan TSK, dün Şırnak'ta iki polis memurunu şehit eden teröristlerin öldürüldüğünü açıkladı.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 8 günlük sokağa çıkma yasağı sırasında öldürülen 16 kişi dün toprağa verildikten sonra saat 19.00'da yeniden sokağa çıkma yasağının getirileceğini duyan vatandaşlar, erzak stoğu için marketlere akın etti.

Sokağa çıkma yasağı bu sabah kaldırılmasına rağmen halk panik içerisinde. Çevredeki il ve ilçe belediyelerinden gelen ekipler, Cizre'de çöpleri toplamaya başladı. 4 Eylül'de başlayan ve 8 gün boyunca sokağa çıkma yasağının hüküm sürdüğü Cizre'de, çatışmalar sırasında hayatını kaybeden aralarında bebek ve çocuklar ile yaşlıların da bulunduğu 16 kişi dün, on binlerce kişinin katıldığı bir törenle toprağa verildi.

Cenaze töreni boyuncu alınan sıkı güvenlik önlemleri dikkat çekerken, Şırnak Valiliği, dün akşam saat 19.00'dan geçerli olmak üzere ikinci kez sokağa çıkma yasağı ilan etti. Bunun üzerine paniğe kapılan Cizreliler, market ve bakkallara akın ederek, kuru gıda stok yaptı. Yasak kararı karşısında şaşıran vatandaşlar hazırlıklarını sürdürürken Şırnak Valiliği, bugün sabah erken saatlerinde yasağın kaldırıldığını duyurmasına rağmen vatandaşlar hazırlıklarına devam etti.

Şiddetli çatışmaların yasağın olduğu 8 gün boyunca yaşandığı Cizre'de dün akşam herhangi bir olay yaşanmadı. Zaman zaman silah sesleri duyulmasına rağmen önemli denilecek çatışmalar yaşanmadı. Sabah erken kalkan esnaf, işyerinde çürüyen sebze, meyveler ve kuru gıda ile etleri çöpe attı. Çevre il ve ilçe belediyeleri sabah erken saatlerinden itibaren bir çok araç ve insan iş gücüyle Cizre Belediyesi'ne destek amaçlı temizlik çalışmalarına başladı.

İKİ POLİSİ ŞEHİT EDEN 5 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, 13 Eylül 2015 tarihinde saat 05.45 sıralarında, Şırnak Merkez'de terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı sonucunda iki polis memurunun şehit olduğu, beş polis memurunun yaralandığı, saldırı sonrasında başlatılan ve taarruz helikopterleri ile desteklenen operasyonda terör örgütü mensubu beş teröristin silahları ile birlikte ölü ele geçirildiği bildirildi.

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesi Toklu köyünde terör örgütü mensubu teröristlerce Büyük Tepe Üs Bölgesine havanla yapılan saldırıda bir vatandaşa ait üç büyükbaş hayvan telef oldu. Açıklamada ayrıca, terör örgütü mensubu iki teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu, bir teröristin yakalandığı ifade edildi.

KANDİL, HARKUK, AVAŞİN VE ZAP'A YOĞUN BOMBARDIMAN

Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 ve F-4 2020'lerden oluşan 21 adet savaş uçağı ile Irak'ın kuzeyinde bulunan Kandil, Hakurk, Avaşin, Metina, Basyan, Gara ve Zap kamplarındaki hedeflere gece 23.50 ile 05.30 saatleri arasında yoğun hava bombardımanı düzenlendi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16 ve F-4 2020'lerden oluşan 21 adet savaş uçağı ile Irak'ın kuzeyinde bulunan Kandil, Hakurk, Avaşin, Metina, Basyan, Gara ve Zap kamplarındaki hedeflere gece 23.50 ile 05.30 saatleri arasında yoğun hava bombardımanı düzenlendi.

Kamplarda tespit edilen 64 hedefe 80 adet, "modern akıllı” mühimmat atıldı. İlk belirlemelere göre en az 60 PKK'lı teröristin öldürüldüğü, hedeflerin tam isabetle vurularak tamamen imha edildiği; terör örgütünün Gara'da bulunan en büyük mühimmat deposunun da havaya uçurulduğu öğrenildi.

Güvenlik kaynaklarınca, depolarda bulunan mühimmatın isabet almasından sonra, 2 saat boyunca patlamaların devam ettiği bilgisi de paylaşıldı.

Tek mermi atıldı ama zincirleme reaksiyon sonucu bölgede bulunan diğer mühimmat depoları da kendiliğinden havaya uçtu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler