HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suikast hazırlığındaydı, il merkezinde öldürüldü

Hakkari il merkezinde suikast düzenlemek isteyen bir PKK'lı terörist öldürüldü. Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, 15 Haziran 2017 günü il merkezine suikast düzenlemek amacıyla geldiği tespit edilen 1 bölücü terör örgütü mensubunun güvenlik güçlerince yapılan operasyon neticesinde Otluca bölgesinde etkisiz hale getirildiği bildirildi. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir.

Hakkari'de yapılan operasyonda il merkezine suikast için geldiği tespit edilen PKK'lı terörist, etkisiz hale getirildi.

Valilik'ten yapılan açıklamada, il merkezine suikast düzenlemek amacıyla geldiği tespit edilen PKK'lı teröristin, güvenlik güçlerince Otluca bölgesinde gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Açıklamada, konuyla ilgili adli tahkikatın devam ettiği vurgulandı.

12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Gaziantep'te terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda 12 zanlı gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde güvenlik güçlerince terör örgütüne yönelik insansız hava aracı destekli operasyon düzenlendi.

Operasyonda, kentte PKK/KCK adına faaliyet gösterdikleri, sosyal medyadan terör örgütü ve bunun Suriye yapılanması PYD/YPG-YPJ'yi övücü, özendirici ve propagandasını içeren paylaşımlarda bulundukları, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve devlet büyüklerine hakaret ettikleri ve asılsız suçlamada bulunarak hedef gösterdikleri ileri sürülen 12 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların ev ve iş yerlerindeki aramalarda, 2 telsiz, örgütsel içerikli 4 kitap ve 3 doküman, terör örgütü PKK/KCK mensuplarının kırsal alanda giydiği bir giysi takımı ile örgütü simgeleyen çok sayıda materyal ve dijital doküman ele geçirildi.

Sağlık kontrolünün ardından zanlılar emniyette götürüldü.

AA/İHA


En Çok Aranan Haberler