HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'de çatışmada ölen YPG’li Başkale'de toprağa verildi

Suriye'de IŞİD ile girilen çatışmada ölen YPG'li 'Erdal Başkale' kod adlı Ömer Güler'in cenazesi Van'ın Başkale ilçesinde toprağa verildi.

Suriye'de çatışmada ölen YPG’li Başkale'de toprağa verildi

Suriye'de 1 Temmuz'da IŞİD ile girilen çatışmada yaralanan ve Şanlıurfa'da bir hastaneye getirildikten sonra ölen 'Erdal Başkale' kod adlı YPG'li Ömer Güler'in cenazesi memleketi Başkale'ye getirildi.

Cenaze, ilçe merkezi girişinde DBP ve HDP İl ve İlçe örgütleri, Van Büyükşehir ve İlçe belediyesi eş başkanları, MEYA-DER, Kurdi-Der ile bazı STK temsilcileri ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Omuzlarda yaklaşık 3 kilometre taşınarak Seyit Abdulhekim Arvasi Camii'ne götürülen cenaze, daha sonra kılınan cenaze namazının ardından Yakınyol Mahallesin'deki mezarlığa defnedildi.

Törende aile adına konuşan Başkale Belediyesi Eş Başkanı İhsan Güler, "Özgürlük ve onurlu bir yaşam kolay değildir. Özgür bir ülke ve özgür topraklar kolay kazanılmıyor. Bu şehidimizde bizim yaşamımız gibi değil, daha özgür ve onurlu bir yaşam için kararını verdi ve biz düştük onların ardına. Bizler de aile adına söz veriyoruz. Canımız bedenimizde kaldığı sürece onların anılarına ve mücadelelerine ihanet etmeyeceğiz ve bağlı kalacağız" dedi.

(DHA)

En Çok Aranan Haberler