HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ünlü cerraha saldırı anı kamerada

Ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez'e geçtiğimiz günlerde Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yapılan silahlı saldırı MOBESE kameralarınca kaydedildi.

24 Ağustos tarihinde Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Prof. Dr. Bingür Sönmez'e, Sarıkamış eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen tabancayla ateş edip yaralamıştı. Özbilen, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
GÖRGÜ TANIKLARI OLAYI BÖYLE ANLATMIŞTI

Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez silahlı saldırıya uğradığında yanında bulunan görgü tanıkları, saldırının nasıl gerçekleştiğini anlattı.

AKUT görevlisi Bünyamin Akbulut, zanlının, tabancayla 3 el ateş ettiğini söyledi. Saldırıyı gerçekleştiren şahsın arkadan gelerek "Bingür" diye seslendiğini belirten Akbulut, "Başkanım sizi buraya alalım. Sıkıntı olabilir. O da 'bir şey olmaz, gerek yok' dedi. Bizim çocuklar zaten etrafındaydı. Şahıs geldi ve 'Bingür' diye seslendikten sonra bir el ateş etti. Üzerine gittim ikinciyi sıktı, üçüncüyü de bana sıktı. Daha sonra bizim çocuklar arkadan tuttu" diye konuştu.

Saldırı anında olay yerinde bulunan Kars Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy da olayın sebebini bilmediğini ve kendisinin de olayın şokunu üzerinden atamadığını söyledi.

Sönmez'in, kendisine, meydanda yürümek istediğini ve bunun üzerine olayın gerçekleştiği meydana gittiklerini bildiren Toksoy, şöyle konuştu: "Olay zaten meydandan oldu. Emniyet oradaydı. Sebebini bilemiyoruz. Hocam 90 bin şehit için top yolu yürüyüşünü organize etmişti. Programlarını tamamlamışlardı ve bugün saat 12.00 gibi ayrılacaklardı. Daha sonraki program Kars'ta yapılacaktı ve akşam uçakla buradan ayrılacaktı. Tahmin ediyorum 3 mermi atıldı. İkisinin isabet ettiği ortada."

SALDIRGAN TUTUKLANMIŞTI

Ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez’ e bu sabah Sarıkamış'ta silahlı saldırıda bulunan Sarıkamış eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

SEVİNDİREN HABER GELDİ

Geçtiğimiz günlerde Sarıkamış’ta silahlı saldırıya uğrayan ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez’den sevindiren bir haber geldi. Prof. Sönmez’i Şişli Memorial Hastanesi’nde ziyaret eden Ziya Şark Sofrası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bingöl, hocanın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Sönmez’e geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Bingöl, Sönmez’e Ziya Şark Sofrası’ndan getirilen çiğköfteyi ikram etti. Prof. Sönmez, Bingöl ve beraberindeki misafirler hatıra fotoğrafı çektirerek, gülümseten o fotoğrafı takipçileriyle paylaştılar.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler