HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vezneciler'deki şehitlerin cenazesine damga vuran Reuters fotoğrafı

İstanbul Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde şehit arkadaşının başında bekleyen polisin gözünden süzülen yaşlar, şehit yakını bir kadın tarafından siliniyor.

Vezneciler'deki şehitlerin cenazesine damga vuran Reuters fotoğrafı

İstanbul Vezneciler'de dün infilak ettirilen bomba yüklü aracın neden olduğu patlamada şehit olan polisler için bugün Fatih Camii'nde cenaze töreni vardı.

Devlet erkanının da katıldığı törende şehit polislerin naaşları musalla taşına son görev için konuldu.

Tabutların yanında polisler saygı nöbeti tutarken, bazı polislerin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Ağlayan bir polisin gözyaşlarını ise bir şehit yakını sildi.

Reuters foto muhabiri Murad Sezer'in çektiği kare, ajans tarafından günün fotoğrafları arasında gösterildi.

Şehit polis memurlarından Kadir Cihan Karagözlü ve Gökhan Topçu, Fatih Camii'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verilecek. Şehitlerin yakınları cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

Vezneciler'de patlayan bomba altı polisin şehit olmasına, beş sivilin de yaşamını yitirmesine neden olmuştu.

CENAZEDE NELER YAŞANDI?

İstanbul Vezneciler'deki terör saldırısında şehit olan polisler Gökhan Topçu ve Kadir Cihan Karagözlü bugün Fatih Camii'nde son yolculuklarına uğurlandı. Cenaze törenine Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ da katıldı.

Çelenge saldırı

Tören öncesi kalabalık, cenaze namazını beklerken camide çelenk gerginliği yaşandı.Cenazeye katılan bazı kişiler CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun çelengine tepki göstererek üzerindeki ismi sökmeye çalıştı. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, uyarıda bulundu, sakin olmalarını istedi, "Bizim töremizde cenazede kavga olmaz, çelenk parçalama olmaz" dedi. Kılıçdaroğlu, cenaze namazı için alana geldiğinde de bir grup tarafından protesto edildi, bunun üzerine yeniden anons yapıldı. Kılıçdaroğlu’nun camiden çıkışı sırasında da arbede yaşandı.

Kılıçdraoğlu'na boş mermi kovanı bırakıldı

Kılıçdaroğlu aracına giderken bir kişi tarafından boş mermi kovanı atıldı. CHP'li Tekin, "Bu provokasyonun hesabı sorulmazsa, bu hükümet bunun bedelini ağır öder” diye konuştu. Kılıçdaroğlu’na mermi bıraktığı belirtilen kişi gözaltına alındı. Dışarı çıkarılan kişi, polis merkezine götürüldü.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler