HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yanmış kadının kimliği dişlerinden tespit edilecek

Manisa'nın Akhisar ilçesinde 22 Şubat tarihinde bulunan yanmış kadın cesedinin kimliği dişleri ve kemiklerinden tespit edilecek.

Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, hem kadının kimliğinin, hem de bunu yapanların bulunacağını söyledi.

Manisa Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Manisa'nın en işlek kavşaklarından biri olan Manolya Meydanında ‘Kadına Şiddete son' broşürleri dağıtıldı.

Broşür dağıtımına katılan Manisa Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, "Son zamanlarda daha çok gün yüzüne çıkan kadına şiddet olaylarıyla ilgili bizler de sürekli çalışıyoruz. Gördük ki biraz daha aktif olmamıza gerek var. Toplum Destekli polis bunun öncülüğünü yapıyor. Kadına şiddet konusunda polis de kendi gücü yettiği kadar propaganda yapma gereği duydu. Çok sayıda broşür dağıtılıyor, değişik yerlere afiş koyuyoruz ve aynı zamanda karakollara gelen kadın mağdurlarla en üst seviyede ilgileniyoruz. şiddete maruz kalan bayanları da zaman zaman arıyoruz. Bayan polislerimiz arıyorlar. herhangi bir sıkıntıları var mı, şiddet devam ediyor mu etmiyor mu? Bu konuları sürekli kontrol altında bulunduruyoruz. Bize şikayette bulunan hiçbir bayan geri çevrilmiyor. En üst düzeyde koruma altına alınıyor. Zaman zaman asayiş ekipleri tarafından da evlerinde kontrol ediliyor” dedi.

YANMIŞ KADIN CESEDİ

Akhisar'da meydana gelen yakılmış kadın cesediyle ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Ceren, "Çok yoğun bir çalışma içindeyiz. DNA'sını tespit etmeye çalışıyoruz. Kimliğini henüz tespit edemedik ama halkımızın bize güvenmesini istiyoruz. O olayın faillerini bulacağız. O kadar da iddialı konuşuyorum. Bulduğumuz zamanda kamuoyuyla paylaşacağız. Şuanda kimliğiyle ilgili bir tespit yok. Tüm kayıp kişilere bakıyoruz. Şuan için DNA'sının çıkma şansı yok. Ancak kemik ve dişlerinden alacağımız örneklerle DNA'yı tespit etmeye çalışacağız. Adli Tıp 10-15 günlük bir süre istedi. O yüzden biraz uzayacak. Bunun dışında bayanın 20 yaşının üzerinde olduğunu değerlendiriyoruz. Tüm kayıplara bakıyoruz. Kamera görüntüleri dahil her şeyi araştırıyoruz. Kimliğini tespit etmek, olayı yarı yarıya çözmek anlamına gelir bizim için. Ondan sonraki işlem daha rahat ve kolay olacak diye düşünüyorum. Ben umutluyum. Keşke böyle bir olay olmasa, keşke böyle bir konuyla ilgili Manisa ve Akhisar'ın gündeme gelmesi üzücü bir olay. Olay bizim dışımızda kontrolsüz bir yerde olmuş. Sapa bir yerde olmuş. O tür yerler her zaman kontrol altında olmayabiliyor. Maalesef böyle bir olay oldu onu da çözeceğiz inşallah” şeklinde konuştu

Sadece Manisa genelinde kayıp başvurularına bakmadıklarını anlatan Ceren, "Manisa ve civar iller dahil olmak üzere tüm Türkiye'deki kayıp listelerine tek tek bakıyoruz. Eşkale göre, yakın zamanda uzak zamanda kimler kaybolmuş onara bakıyoruz. Arkadaşlarız gece gündüz çalışıyorlar. Bu konuda çok yoğun bir çalışma var. Amacımız biran önce olayı aydınlatmak ve faillerini cezalandırmak ve adalete teslim etmek” dedi.

Toplum Destekli Şube Müdürlüğünden Komiser Nihal Telli ise, toplum destekli polis olarak kadına karşı artan şiddet olaylarında bir farkındalık oluşturmak için önce şoförlere eğitim verdiklerini bugün de vatandaşlara broşür dağıtarak bilinçlendirmeye çalıştıklarını söyledi.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler