Bombardıman böceği ya da diğer adıyla Bombacı Böcek, ilk bakışta masum görünsede, düşmanlarına karşı anal yolla püskürttüğü yaklaşık 100 santigrat derecede ve kimyasal zehir içeren vucüt sıvısıyla tehlikeli bir canlı haline geliyor.
Böcek tehlike hissettiği zaman iç odacıktaki kimyasalları dış odacığa akarır. Bu maddeler birleşince patlamaya benzer bir tepkime oluşur ve kimyasal, büyük bir hızla püskürtülür.
Bombardıman böceğinin bu korkunç silahıyla yüzyüze gelen bir düşmanın kaçmaması imkansızdır.
Siz onun adına ya da görüntüsüne bakıp onun yılanbalığıgillerden olduğu sonucuna varmayın. Aslında o bıçak balıkları grubundandır.
Hayvanlar alemindeki en etkili silaha o sahiptir diyebiliriz. Bu balıklar 500 wattlık elektrik üretebilir. Ürettiği gerilimle bir insanı bile öldürebilir.
Pasifik Okyanusu’nda bulunan balık asalağının tiksindirici bir savunma metodu var.
Saldırı altındayken gözeneklerinden ölümcül sümükleri sızdırarak tehditi yok eder. Bu tür, bazen düşmanlarını yok etmeye çalışırken, şanssız bir şekilde kendi de aynı tuzağa düşerek ölür.
Kuzey Amerika’nın güney batısında yaşayan boynuzlu kertenkele normallerinden farklı görünmez ve beklenildiği gibi kendisini boynuzlarıyla da savunmaz.
Bunun yerine, saldırı sırasında göz damarları patlayana kadar basıncı arttırır ve gözlerinden kan fışkırtır.
Etçil bir balıktır, adından da anlaşılacağı üzere avlanması çok ilginçtir.
Su dışındaki avlarının üzerine su tükürerek düşmesini sağlar ve onları avlar.
Bu balığın varlığından haberi olmadan yaşantısına devam eden çok sayıda çekirge, böcek ve örümcek bu acı deneyimi tatmak zorunda kalmıştır.
Kokarca ya da kır sansarı aslında hareketli bir memelidir ve bazen evcil hayvan olarak beslenir.
Kokarcalar otçuldurlar fakat yeterli yiyecek bulamadıklarında leş ve çöpte tüketirler.
İşte müthiş kokularının kaynağıda burda saklıdır ve bazen geçiçi körlüğe de sebep olurlar.
Malezya’nın efsane karıncalarını daha önce de duymuş olabilirsiniz fakat duyduklarınızın bir efsane olmadığı konusunda artık emin olabilirsiniz.
Bu karınca çeşidi, herhangi bir tehdit algıladığında kendisini patlatıyor. İçinde bulunan güçlü zehirler patlamayla birlikte düşmanına yayılıyor ve ölümüne sebep oluyor.
Diğer akreplerin aksine, ölümcül bir kuyruğa sahip olmayan bu türün silahı asittir.
Tehlikeyle karşılaştığında kuyruğunun etrafındaki kırbaçla anal bölgeden çıkan bir sıvıyı kuyruğuna taşıyan bu akrep böylece rakibini korkutur. Ancak akrebin ürettiği bu sıvı zehirli değildir.
Sarı renkli ve kahverengi beneklidir. Adını avlanma biçiminden alır. Avına 20 mm uzaklıktan yapışkan ve zehirli bir sıvı püskürtür.
Böylece avını hareketsiz hale getirir, yakalar ve yer. Yavaş hareket eder. Diğer örümceklerden farklı olarak baş-göğüs bölümü kann bölümünden daha yüksektir.
Bazı kambur balinalar hava kabarcığı davranışı denilen bir beslenme davranışı gerçekleştirirler; suyun altında soluk vererek hava kabarcığı bulutları ve sütunları meydana getirirler.
Bu geniş, birbirleri ile bağlantılı hava kabarcıkları kümesi, suyun altında soluk verilmesi ile oluşarak avları bir araya toplayarak küme haline getirir veya sürü halinde toplar. Beslenmenin sualtında gerçekleştiği tahmin edilmektedir.
Bundan sonra, kambur balina hava kabarcığı bulutunun içinden yavaşça su yüzeyine doğru yükselir. Birkaç soluk alıp verme işlemi ve fazla derine olmayan birkaç dalıştan sonra önceki manevra tekrarlanır.
Bu davranışın, avın bulunmasında veya avın hareketsiz hale getirilmesi ve şaşırtılması yoluyla ele geçirilmesinde yardımcı olduğu görülmektedir.
Ayrıca bu, avda bir irkilme etkisine neden olarak avcının avı bulmasına yardımcı olabilir veya avcıyı avdan gizleyebilir.
Bunun en önemli nedeni insan aklının üretimi olan ölümcül silahlar ve insanın doğayı kontrol edebilme yeteneğidir...