HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

1,500 kişinin ölüm emrini verdim

Meksika polisi tarafından yakalanan uyuşturucu lordu: "1,500 kişinin ölüm emrini verdim" dedi

1,500 kişinin ölüm emrini verdim
Meksika’daki uyuşturucu savaşlarında önemli rol oynayan ve geçen yıl New Mexico eyaletindeki ABD elçiliğiyle bağlantılı üç kişinin öldürülmesinin emrini verdiği düşünülen José Antonio Acosta Hernández güvenlik güçlerince yakalandı.
Eski bir polis olan ve El Diego takma adıyla bilinen Hernández’in Cumartesi günü yakalandığı açıklandı. Meksika’nın şiddetin en çok kol gezdiği Ciudad Juarez kentinde etkin olan La Linea kartelinin başındaki isim olan Hernández’in, 1,500 kişinin öldürülmesinin emrini bizzat verdiğini itiraf ettiği belirtildi.
[** **](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/1500-kisinin-olum-emrini-verdi-1500-kisinin-olum-emrini-verdi/8259/213137/sayfa/1/)
Meksika Devlet Başkanı Felipe Calderon, dün Twitter üzerinden yolladığı mesajla, “geçen yıl yaşanan elçilik saldırısı ve bir doğum günü partisinde 15 gencin öldürülmesinin ardından binlerce polisi gönderdiği kentte en büyük başarıyı elde ettiklerini” duyurdu.
Acosta, ABD’nin Teksas eyaletindeki El Paso kentindeki bir hapishanede çalışan bir kişiyle hamile karısını öldürttüğü için ABD’de yargılanabilecek. İki ABD’linin öldüğü gün içinde, Hernández elçilik çalışanı bir Meksikalının da ölüm emrini vermişti.
Acosta’nın en vahşi saldırılarından biri Ocak 2010’da yaşanmış ve uyuşturucu ticaretiyle hiçbir bağlantısı olmayan 15 genç bir doğum günü partisinde katledilmişti.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler