HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2012 Fil Polo Turnuvası Tayland’da başladı

2012 Kraliyet Kupası Fil Polo Turnuvası Tayland’ın başkenti Bangkok’un 160 kilometre güneyindeki sahil şehri Hua Hin’de gösterişli bir açılışla başladı.

Tayland’da 2001’den bu yana düzenlenen yardım kampanyası etkinlikleri, dünyanın en ünlü turnuvalarından biri haline geldi. 16 Eylül’e kadar sürecek olan bu yılki turnuvaya, 50 Taylandlı fil ve farklı ülkelerden 16 takım katılım gösteriyor.

İzleyicilerin ve turistlerin iyi vakit geçirmesini sağlayan etkinlikler aynı zamanda doğayı koruma organizasyonlarına bağış toplamayı amaçlıyor. Anantara’nın sahibi Bill Heinecke yaptığı açıklamada, “Turnuvanın 11. yılı, takım, eğlence ve aktivite bazında daha iyi ve geniş çapta olacaktır. Ancak bu etkinliğin asıl amacının, Tayland’daki fil nüfusunun korunması ve refahı için bağış toplanması olduğu unutulmamalıdır. Bu sene öncekilerden de daha fazla para toplamakta kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Turnuvanın resmi internet sitesine göre, etkinlik son 10 yıl içerisinde 500 bin dolardan fazla para topladı. Turnuva kapsamında toplanan paralar Tayland’da artan fil nüfusunun korunması için kullanılıyor. Geçen yılın turnuvasında toplanan paraların birkaç iyileştirme projesinde kullanıldığı belirtiliyor.

Yapılan resmi açıklamada “Geçen sene yapılan bağış organizasyonunda Tayland’daki 3 proje için para toplandı. İlk olarak Tayland’da otizmle mücadele eden çocukları, filleri kullanarak tedavi eden kliniklere yapılan destek devam ettirildi. Ayrıca Tayland’ın güneyindeki ilk ve tek fil hastanesi kuruldu” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca 2012 Kraliyet Kupası Fil Polo Turnuvasında toplanan paralar ile Hua Hin bölgesine 4 bin ağaç dikilerek fillerin elektrikli tellere yaklaşmasının önlendiği belirtildi.

25 yıldır Fil Polosu oyuncusu ve aynı zamanda organizatör olan Raj Kaşantra, “Fil Polosu 1982 yılında Nepal’de başladı. O zaman Fil Safarisi vardı ve yılda bir kere polo etkinliği yapılırdı. Oraya 1987’de gitmeye başladım ve hiçbir seneyi kaçırmadım” şeklinde konuştu.

Kaşantra oyunla ilgili açıklamalarda da bulunarak “Filin üzerinde hiçbir kontrolünüz yoktur, bu yüzden onun nasıl düşünebileceğini anlayabilmelisiniz. İşin sırrı sabırlı olmakta ve fillere asla kızmayarak, sizi nereye götürürlerse götürsünler onları cesaretlendirmenizde yatıyor” şeklinde konuştu.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler