HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2016/1 KPSS yerleştirme sonuçları öğrencilerin erişimine açıldı

2016/1 KPSS yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından öğrencilerin erişimine açıldı. KPSS yerleştirme sonuçlarının yanı sıra en yüksek ve en düşük puanların listesi de adaylarla paylaşıldı.

2016/1 KPSS yerleştirme sonuçları öğrencilerin erişimine açıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2016/1 KPSS yerleştirme sonuçlarını adayların erişimine açtı. ÖSYM tarafından Haziran ayında yapılan tercih işlemlerini gerçekleştiren adaylar bu sürenin ardından merakla KPSS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasını bekliyordu. Sonuçlar 14 Temmuz 2016 Perşembe günü açıklandı ve adaylar KPSS 2016 yerleştirme sonuçlarını görme fırsatı buldu. Bunun yanında KPSS yerleştirme sonuçlarında alınan en yüksek ve en düşük puanlar da adaylarla paylaşıldı. Haberimizin devamında yer alan bağlantıdan KPSS 2016/1 yerleştirme sonuçlarını öğrenebilirsiniz.

ÖSYM KPSS YERLEŞTİRME SONUÇLARINI DUYURDU

ÖSYM'den yapılan duyuruda, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme işlemleri tamamlanmış olup yerleştirme sonuçları, 14 Temmuz 2016 günü saat 14:15’den itibaren ÖSYM'nin resmi İnternet adresinden (https://sonuc.osym.gov.tr) açıklanacaktır. Adaylar yerleştirme sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler Ek’te sunulmuştur. Adaylara saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

2016/1 KPSS Yerleştirme Sonuçları İçin Tıklayın

KPSS YERLEŞTİRME SONUÇLARINA İLİŞKİN SAYISAL VERİLER PAYLAŞILDI

ÖSYM tarafından açıklanan KPSS yerleştirme sonuçlarının sayısal verileri de adaylarla paylaşıldı. Buna göre tercih döneminde ortaöğretim düzeyi için bin 466 kontenjan ayrılırken, bu kontenjanlara yerleştirilmek için 82 bin 779 aday tercih yaptı. Tercih yapan adaylar arasında bin 462 kişi yerleştirilirken, 4 kontenjan boş kaldı. Önlisans düzeyi için ayrılan 3 bin 234 kontenjana 98 bin 689 aday tercih yaptı. Tercih yapan adaylar ayrılan kontenjanların tamamına yerleştirildi. Lisans düzeyinde ise 5 bin 474 kontenjana 111 bin 751 aday tercih yaptı. 5 bin 468 aday yerleştirilirken, 6 kontenjan boş kaldı.

KPSS Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin Sayısal Veriler İçin Tıklayın

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler