HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2017 Berat Kandili mesajları listesi... En güzel Kandil mesajları ve Berat kandili sözleri

2017 Berat kandili mesajları listesi ile sevdiklerinizi bu özel günlerde unutmadığınızı gösterebilirsiniz. Müslüman alemi Berat Kandilini, kandil mesajları ve sevgi ile dua dolu sözcüklerle kutlayacak. İşte sevdiklerinize gönderebileceğiniz kandil mesajları listesi ve 2017 Berat Kandili mesajları.

2017 Berat Kandili mesajları listesi... En güzel Kandil mesajları ve Berat kandili sözleri

Berat Kandili geldi çattı, kandil mesajları da aranmaya başladı. 2017 Berat kandil mesajları, Müslüman aleminin bu özel gününde akrabalara, eşe, dosta gönderilmek üzere hazırlandı. En güzel kandil mesajları ile en kısa kandil mesajları listesinden seçilen bir mesaj ile sevdiklerini unutmadığını gösterecek olanlar için kandil mesajları listesi...

Bugün Müslüman aleminin en kıymetli günlerinden biri olan Berat Kandili. Ramazan ayına kısa bir süre kala Şaban ayının 14’ünü 15’ine bağlayan gece idrak edilen Berat Kandili, bu yıl da dualarla geçecek. İşte İslam aleminin bu özel gününde sevdiklerine gönderebileceği 2017 Berat kandili mesajları ve Berat Kandili duaları...

2017 BERAT KANDİLİ MESAJLARI

- Allah’ın Rahmeti, bereketi sizinle olsun, kandiliniz kutlu olsun.

- Kabriniz nur dolsun, makamınız firdevs, dualarınız kabul olsun. Berat kandiliniz kutlu olsun.

- Bir anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle. Kandiliniz mübarek olsun

- Kurtuluş beratının verildiği bu gecede dualarınız kabul olsun. Berat Kandiliniz hayırlı olsun.

- Sema kapıları sonuna kadar açılsın, rahmet sağanak sağanak yağsın.Dualarınız kabul, kandiliniz mübarek olsun…

- Mübarek Berat Kandili'nde Cenab-ı Hakk, af dileyen müminleri bağışlasın. Hayırlı kandiller

- Tüm dualarınızın kabul olması dileğiyle. Berat Kandiliniz kutlu olsun…

- Affımıza vesile olması dileklerimle Berat kandilinizi tebrik ederim. İyi kandiller…

- Konsun yine pervazlara güvercinler, hu hulara karışsın aminler,mübarek akşamdır, gelin ey Fatihalar, Yasinler.... Berat Kandiliniz Mübarek Olsun...

- Ellerin semaya, dillerin duaya, gönüllerin Mevla’ya yöneldiği bu mübarek Berat Kandili geceni kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.

- Bu gece Berat gecesi. Dua edelim. Yürekler bir atsın bu gece, günahlarımız affolsun. Kandiliniz mübarek olsun.

- Göğe açılan eller, dua eden gönüller, bu hayırlı gecede Mevla'yı bulsun. Berat kandiliniz mübarek olsun.

- Mevlam kalbinizden geçen her ne ise onu bu hayırlı gecede olur kılsın. İyi kandiller...

- Mübarek Berat Kandili'nde barış, sevgi, kardeşlik, müminlik yolundan Rabbim bizleri ayırmasın. Kandiliniz kutlu olsun.

- Bin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun günlerine, bin bir hayalin gerçekleri bulsun, her türlü duaların kabul olsun, kandilin mübarek olsun…

- Kalpler vardır ,sevgiyi yaşatmak için. İnsanlar vardır, dostluğu paylaşmak için. Mübarek günler vardır beraberce kutlamak için. İyi kandiller...

- Binlerce çiçek var, ama gül başka. Milyonlarca insan var, ama dost başka. Milyarlarca gün var, ama bugün başka, Beraat Kandiliniz mübarek olsun.

- Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Hayırlı kandiller..

- Mevla çekirdeğe orman gizlemiş, yılanın zehrine derman gizlemiş, tahıl tanesine harman gizlemiş, mübarek gecelere cennet gizlemiş, hayırlı kandiller.

- Bu gecenin feyzi üzerinize rahmeti geçmişinize bereketi evinize nuru ahiretinize sıcaklığı yuvanıza dolsun kandiliniz mübarek olsun...

BERAT NE DEMEK?

Berat kelimesi; borçtan kurtulma, temize çıkıp aklanma, ceza veya sorumluluktan kurtulma gibi mânâlara gelir. Berat kandili, Allah’ın ekstra rahmet, lütuf ve mağfiretiyle tecelli ederek, kullarına bağışlanma, kapılarını ardına kadar araladığı; müminlerin dualarına icabet ettiği, günahlarını affettiği, yapılan ibadetleri normal zamanlardan kat kat fazla mükâfatlandırdığı bir zaman dilimidir. Berat kelimesinin aslı ”Berâettir.” Beraat sözlükte, ”bir zorluktan kurtarmak ve berî olmak” demektir. Bu geceye, bereketli ve feyizli bir gece olması sebebiyle mübarek gece; günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle Beraat gecesi ve kulların ihsana kavuşmaları nedeniyle de Rahmet gecesi gibi adlar da verilmiştir. Berat gecesinin dört adı vardır; mübarek gecenin en meşhur adı ”leyle-i beraa” (Berat Gecesi) olmakla birlikte ”leyle-i mübareke”, ”leyle-i rahmet” ve ”leyle-i sakk” isimleridir.

BERAT KANDİLİ'NİN ÖNEMİ
Müslümanlar bu geceyi ibadet ve taatle geçirmenin pek çok sevabı ve feyzi olduğuna inanır. Bu konuda İslam peygamberi Hz. Muhammed'in bir hadisi vardır:

"Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah-u Teâlâ o andan fecir oluncaya kadar: 'Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim' buyurur." (İbn Mâce)

BERAT GECESİNDE NELER YAPILMALI?

Kandil mesajları ve Berat kandili mesajları ile birlikte sevdiklerini unutmadığını gösteren müminler, bu mübarek gecenin tamamını ise ibadet ile geçirecek. İşte o ibadetler...

1- Gece bir saat kadar ibadet etmekle, gece ihya edilmiş olur. Fakat vakti müsait olan, gece daha az uyumalı.
2- Mümkünse din büyüklerimizin kabirlerini ziyaret edip feyizlerine kavuşmalı. Büyüklerimiz için çok dua etmeli.
3- Kendimiz ve bütün müminler için, dua ve istigfar etmeli. Namazdan sonra çok dua etmeli, özellikle hayırlı dua etmeli. Duada ısrar etmeli, yani duayı çok tekrarlamalı. Peygamber efendimizin Berat gecesinde okuduğu, (Allahümmerzuknâ kalben takıyyen min-eş-şirki beriyyen lâ kâfiren ve şakiyyen) duasını çok okumalı.
4- Aile efradıyla merhametli konuşmalı, onlara iyi davranmalı.
5- Kur’an-ı kerim okumalı, özellikle Rabbenâ âtinâ ve Âmenerresûlü’yü çok okumalı.
6- En önemlisi de, ilim öğrenmeli, bunun için de, Seadet-i Ebediyye ilmihâlini okumalı.
7- Kazası olmasa da, çok kaza namazı kılmalı. Namaz dışında secde ederek, secdede dua ve istigfar etmeli, mümkünse toprağa secde etmeli, secdeyi çok yapmalı.
8- Güzel koku sürünmeli.
9- Allahü teâlâya hamd ve şükretmeli.
10- Ertesi gün de oruç tutmalı.

BERAT KANDİLİ İLE İLGİLİ HADİSLER

- (Şabân-ı şerîfin onbeşinci gecesi olunca, o geceyi ihyâ ediniz ve gününde oruç tutunuz! Muhakkak ki, Allahü teâlâ, "Magfiret olunmak isteyen yok mudur, magfiret edeyim. Rızık isteyen yok mudur, rızık vereyim. Kim ne isterse vereyim!" buyurur. Bu hâl sabaha kadar devam eder.)

- “Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): 'Bu gecede Âdemoğlundan her doğacak ve ölecek olan yazılır ve yine bu gecede onların amelleri yükselir ve rızıkları iner ’buyurdu.”

(Rahmet kapıları dört gece açılır. O gecelerde yapılan duâ, tevbe, red olunmaz. Fıtr Bayramının ve Kurban Bayramının birinci geceleri, Şa'bânın onbeşinci (Berât) gecesi ve arefe gecesi.)

- “Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): ‘…Allah-u Teâlâ, Şaban ayının onbeşinci gecesi dünya semasına iner ve Kelb kabilesinin koyunlarının kılları sayısından daha çok günahları veya günah işleyenleri bağışlar’ buyurdu. Berat gecesi göklerin kapıları açılır, melekler müminlere müjde verir ve ibadete teşvik ederler.) [Nesai, Beyheki, A, Münziri]

- “Allah Rasulu (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): ‘Şaban ayının onbeşinci günü olunca, oruç tutan kişi gecesini de ibadetle geçirsin’ buyurdu.”

- (Ramazandan sonra en faziletli oruç, Şaban ayında tutulan oruçtur.) [Tirmizî]

DİNİ GÜNLER 2017

Berat Kandili: 10 Mayıs
Ramazan'ın Başlangıcı: 27 Mayıs
Kadir Gecesi: 21 Haziran
Arefe (Ramazan): 24 Haziran
Ramazan Bayramı: 25 Haziran
Arefe (Kurban): 31 Ağustos
Kurban Bayramı: 1 Eylül
Hicri Yılbaşı: 21 Eylül
Aşure Günü: 30 Eylül
Mevlid Kandili: 29 Kasım

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler