HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2017 ikinci el araba fiyatları: Fiyat performansa göre hangi ikinci el araba alınabilir?

Bu yıl ikinci el araba fiyatları epey oynama yarattı. Üreticilerin kampanyalarının yanısıra, peşisıra getirilen lüks kullanım vergilerinin araba fiyatlarını olumsuz etkilediği görülüyor. Haliyle insanlar ikinci el araba kullanımına yöneliyorlar ve ikinci el araba fiyatları da markadan markaya değişiklik gösterebiliyor. İşte 2017 yılına ait, güncel ikinci el araba fiyatları ve fiyat-performans dengesine göre tercih edilebilecek uygun modeller...

2017 ikinci el araba fiyatları: Fiyat performansa göre hangi ikinci el araba alınabilir?

İkinci el araba alırken nelere dikkat ediyorsunuz? Motor gücü, tork, mimarisi, tasarım ve silüet... Bazı araba fiyatları özellikle, kullanıcıya fiyat performans dengesini kurarak piyasaya sürülüyor. Birçoğunu, "fiyatı çok ama az yakar" tanımı ile piyasada görüyoruz. Şu kategoride son dönemlerde araba fiyatları açısından ve performans açısından ele alındığında Renault'un daha fazla tercih edildiğini görüyoruz. Fransız üretici, yeni nesil binek araba motorlarını az emisyon ve uzun ömür kategorisi altında geliştiriyor. Bu konuda uzak doğulu Nissan ile birlikte işbirliğine gittiler.

2017 İKİNCİ EL ARABA FİYATLARI NASIL ŞEKİLLENİYOR?

Araba fiyatları konusunda Alman menşeili üretimler cep yakıyor. Giriş seviyesinde bulunan bir Alman otomobil taban fiyatlarını, yani standart paketini minimum 80 bin TL civarında tutuyorlar. İkinci el fiyatları ise, yine Alman üreticiler açısından 2012 ve 2012 yılından eski modellerin fiyatları 55 bin TL bandından aşağı iniyor. Örnek olarak; ikinci el 2013 Audi A3 Sedan TDI 1.6 fiyatı, 118 bin TL bandında ve bu fiyata aralığında bulabilirsiniz.

Japon üretimler ise geçen yılın ikinci el fiyat bandında devam ediyor. Şu haliyle ikinci el bir Toyota Corolla, 44 bin TL ile 80 bin TL aralığında. Japon arabaların her nedense ikinci el fiyat aralıkları bir şekilde avrupa üreticilerine oranla düşük seviyede kaldı. Bunun nedeninin de yedek parça konusunda pahalılığı olarak görülüyor.

Son olarak, bu konuda Fransız üreticilerin motor üretimi konusunda oldukça öne çıktığı görülüyor. Zira, motor sporlarında da hatırı sayılır bir başarı yelpazesine sahip Fransız üretim otomobiller, son dönemlerde fiyat performans oranı ve yakıt ekonomisi açısından ön plandalar. Fransız üreticiler son dönemlerde Japonya'dan Almanya'ya dünyanın birçok bölgesine ekonomik mimariye sahip motor satışı sağlıyorlar.

Bunun yanısıra bilindik Amerikan üretimlere hiç girilmemesi gerekiyor, zira onlar tam bir cüzdan katili!

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler