HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2020 YÖKDİL soruları ve cevapları AİS’te yayımlandı! İşte YÖKDİL soru kitapçıkları

Haftasonu YÖKDİL sınavına giren adayların sınav sonuçları öncesi beklediği ilk açıklama ÖSYM’den geldi. ÖSYM 2020 YÖKDİL soruları ve cevaplarını adaylarla paylaştı. İşte YÖKDİL soru kitapçıkları ve cevap anahatarı ile ilgili detaylar ve YÖKDİL sonuçlarının açıklanacağı tarih...

2020 YÖKDİL soruları ve cevapları AİS’te yayımlandı! İşte YÖKDİL soru kitapçıkları

YÖKDİL 2020 sınavına giren adaylar sınavdan çıktıktan sonra sınavlarının nasıl geçtiğini, kaç puan alacaklarını hesaplamaya başladılar. Adayların sınav sonuçları açıklanmadan önce alacakları puanı kestirebilmeleri için en iyi şanları soru kitapçığını ce cevap anahtarını kontrol etmek. Nitekim ÖSYM yaptığı duyuru ile YÖKDİL soruları ve cevaplarını adayların erişimine açtı.

YÖKDİL 2020 SORULARI VE CEVAPLARI AİS’TE

Aşağıdaki bağlantı ile erişebileceğiniz AİS sayfasından ÖSYM hesabınıza giriş yapıp soru kitapçığınızı ve cevapları görüntüleyebilirsiniz.

YÖKDİL 2020 soru kitapçıkları için tıklayınız

ÖSYM’NİN SORU KİTAPÇIĞI DUYURUSU

01 Mart 2020 tarihinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavının (2020-YÖKDİL/1) Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarlarının % 10'u aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 02 Mart 2020 tarihinde saat 14.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

YÖKDİL PUAN HESAPLAMA

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden sınav puanları hesaplanacaktır.

YÖKDİL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Bu sorunun cevabı ÖSYM’nin sınav takviminde 26 Mart Perşembe olarak açıklanmış durumda. Tabii o gün saat kaçta ilan edileceği ise belli değil. YÖKDİL adayları sınav sonuçlarının açıklanacağı perşembe günü ÖSYM’den gelecek son dakika gelişmeleri Mynet’ten takip ederek sınav sonuçlarını öğrenebilirler.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler