HABER

4. Uluslararası İyilik Ödülleri

Türkiye Diyanet Vakfı, iyiliğin yaygınlaşması ve bu konuda farkındalık oluşturulması amacıyla başlattığı "Uluslararası İyilik Ödülleri Programı" kapsamında topluma örnek teşkil eden 7 kişiyi ödüllendirecek

Türkiye Diyanet Vakfı, iyiliğin yaygınlaşması ve bu konuda toplumda farkındalık oluşturulması amacıyla başlattığı "Uluslararası İyilik Ödülleri Programı" kapsamında, yaşanmış 7 hikayenin kahramanlarını ödüllendirecek.

Türkiye Diyanet Vakfından yapılan açıklamaya göre, 4. Uluslararası İyilik Ödülleri Programı, vakfın kuruluş yıl dönümü olan 13 Mart'ta, Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak. Programda, Türkiye'nin ve dünyanın farklı noktalarında topluma örnek teşkil eden, çevresine ve dünyaya umut olan 7 iyilik öncüsüne ödül takdim edilecek.

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı İlyas Serenli, iyilik için yaşamayı var oluş sebebi gördüklerini belirterek, programın sadece bir ödül töreni olmadığını, bunun aynı zamanda duyarlı bir kamuoyu ve vakıf medeniyetinin yeniden inşası için farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlendiğini belirtti.

Program ile insanlığa büyük umutlar vadeden iyiliklerin seçilerek ödüllendirildiğine dikkati çeken Serenli, şunları kaydetti:

"Elbette yapılan her iyilik değerli ve güzeldir. Burada asıl amacımız ülkemize ve yaşadığımız dünyamıza bir mesaj vermek, örnek oluşturacak iyilikleri göstermek, ufak bir iyiliğin nasıl büyük umutlara vesile olabileceğini anlatabilmek. Verdiğimiz ödül maddi bir değer taşımıyor ancak manevi değerinin çok büyük olduğunu düşünüyoruz. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da yine aynı şekilde ülkemiz ve dünyanın farklı bölgelerinden iyilik sahiplerine ödül vermek istiyoruz. Bu anlamda hikayelerin özgün ve orijinal, yaşanmış ve güncel olmasını, dünya için umut olmasını, sonuç bakımından insana ve çevreye katkı sağlamasını, insani yardım, sağlık, eğitim ve çevre alanında yapılmasını önemsedik. Bu çerçevede, Türkiye Diyanet Vakfı olarak faaliyet gösterdiğimiz 140 ülkede iş birliği yaptığımız kurum ve kuruluşlardan, Diyanet İşleri Başkanlığı yurt dışı temsilciliklerinden, il ve ilçe müftülüklerinden, sivil toplum kuruluşları ve medyadan, aynı zamanda iyiliklere şahit olan kişilerden gelen bin beş yüze yakın yaşanmış iyilik hikayesi değerlendirildi."

- 7 iyilik hikayesi belirlendi

Gönderilen iyilik hikayelerinin, kurulan 4 farklı komisyon tarafından ön elemeden geçirildiğini, yapılan değerlendirmeyle sayının 14'e düşürüldüğünü ifade eden Serenli, jüri tarafından yaşanmış 7 iyilik hikayesinin belirlendiğini kaydetti.

Serenli, iyiliğin paylaştıkça çoğalacağı, bir iyiliği duyurmanın, anlatmanın, aktarmanın birçok insanı iyilik yapmaya teşvik edeceği düşüncesiyle hareket ettiklerini bildirdi.

En Çok Aranan Haberler