Kuyulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sektörde çeşitli sorunlara karşın yatırımların hız kesmeden büyük bir ivmeyle devam ettiğini vurgulayarak, uzun vadede en önemli sektörler arasındaki yerini daha da yukarılara taşıyacak telekomünikasyon alanında yetişmiş iş gücü ihtiyacının önemli bir boyuta ulaşacağına dikkati çekti.
Kuyulu, şunları kaydetti:
"Telekom sektörü, yüksek teknolojiyle en yakından ilişkili, teknoloji devrimlerinin en sert şekilde hissedildiği sektör olma konumunu koruyor. Sektör çalışanlarının aygıtsal bazda ve yazılım açısından en son gelişmeleri sürekli olarak takip etmesi gerekiyor. Bu da yetişmiş iş gücü sorununu beraberinde getiriyor. Aslında bu sorun sadece bizim sektörümüzün değil ülkemizin de en büyük sorunlarının başında geliyor. Bilhassa nitelikli telekom teknisyenleri ile programcılar ve mühendisler kolayca iş bulabiliyor. Önümüzdeki günlerde üçüncü nesil (3G), Wi-Max, IPTV, numara taşınabilirliği, bilgisayar-telefon entegrasyonu, ses-veri-görüntü bütünleşmesi (Triplay) gibi ileri teknolojilere yapılacak yatırımlarla birlikte telekom sektörünün önümüzdeki üç yılda 50 bin kişiye iş olanağı yaratmasını bekliyoruz."
Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz ise, bilişim sektörünü yakından izlediklerini, bir yandan sektördeki yatırımlar hızla artarken, bir yandan da telekomünikasyon alanının ülke için ciddi bir istihdam olanağı yaratmaya devam ettiğini vurguladı. Yetişmiş iş gücü açığının ise bilişimin tüm alanlarında olduğu gibi telekomünikasyon tarafında da giderek arttığına dikkati çeken Azoz, serbestleşme süreciyle birlikte sektörde büyük bir hareketlilik yaşanmaya başladığını ve telekom alanında bugün 20 bin kişiye istihdam sağlandığını belirtti.
Sektörde en çok eleman gereksinimi bulunan pozisyonları sıralayan Azoz, en çok ilan çıkılan departmanların başında satış, teknik, bilgi işlem, müşteri ilişkileri ve pazarlamanın geldiğini kaydetti.Kariyer.net verilerine göre telekom sektöründe şu anda 345 ilan bulunuyor ve bu ilanlarla 1.030 kişi aranıyor.
AA