HABER

6-Ilha de Queimada Grande; Brezilya (Yılan Adası)

 6-Ilha de Queimada Grande; Brezilya (Yılan Adası)

Dünyanın en tehlikeli adalarından biri. Üzerindeki yeşil örtünün altında belki de dünyanın en zehirli yaratıkları kol geziyor. Dev anakonda yılanlarının evi olan bu ada Brezilya'da 'Yılan Adası' olarak da anılıyor. 430 bin metrekarelik alanı kaplayan bu tehlikeli ada, Sao Paulo şehri yakınlarına denk düşüyor.


Metrekare başına ortalama beş yılanın düştüğü adada dünyanın en zehirli yılanları yaşıyor. Zaman zaman bazı bilim adamlarının çalışma üssü haline gelen adada daha önce de bir balıkçı ölü bulunmuş.


Muz toplamaya giden balıkçı aynı anda birden fazla yılanın saldırısından kurtulamadığı için feci bir şekilde can vermiş.


Poveglia, İtalya'da Venedik ve Lido arasında kalan bölgede küçük bir ada parçası. Adanın boyu küçük ama saldığı nam büyük. Adanın tüyler ürperten imajı Roma İmparatorluğu dönemine dayanıyor. Ortaçağ'da binlerce vebalı hastanın bu adada karantinaya alınmasından dolayı adada binlerce ceset bulunuyor. Avrupa'daki büyük veba salgınında büyük görev üstlenen bu adada tarih boyunca tamı tamına 160 bin kişi can verdi.


Adada yaşayan küçük bir grup insan en son 1380 yılında adayı terk etti ve 1922 yılına kadar ada boş kaldı. 1922 yılında da adaya bir akıl hastanesi inşa edildi.


Efsanelere göre akıl hastanesinde görev yapan bir doktor hastalarının neredeyse tamamını işkenceyle öldürünce hastane hizmete kapatıldı. Bugün hastanenin sadece kalıntıları ayakta kalabilmiş durumda. Adada adım başı insan kemiklerine ve cesetlere rastlanabiliyor. Ruhların adası Poveglia oldukça tehlikeli tüyler ürpertici.


Ramree Adası, Birmanya'da (Myanmar) yer alıyor. Adanın yüzölçümü ortalama 1350 kilometrekare. İkinci Dünya Savaşı'nda kanlı savaşlara sahne oldu.


1945 yılında 900 kişilik bir Japon ordusu burada bozguna uğratıldı. Çamur yığınları içinde ölen askerlerin ruhlarının hala adada olduğu düşünülüyor.


Ada ayrıca sıtma taşıyan sineklerin, zehirli örümceklerin ve diğer öldürücü canlıları ana vatanı. Dev timsahların yer aldığı adada bazı askerlerin timsahlar tarafından parçalandığı ağızdan ağıza geçen efsaneler arasında yer alıyor.


Japonya'nın güneyinde yer alan adalar dizisine verilen addır. Adada yüksek oranda sülfür maddesi bulunduğu için insan yaşamına pek olanak tanımıyor. Fakat adada yaşayan da yok değil. Dev volkanik püskürmelere sahne olan adada büyük patlama öncesinde belli sayıda insan yaşıyordu.


Bu nüfusun bir kısmı bugün de hala adada ayakta kalmaya çalışıyor. Fakat bugün yüzlerinde gaz maskeleriyle yaşıyorlar. Adada gecenin bir yarısı gaz salınımı alarmları çalabiliyor. Bu sirenler havadaki tehlikeli gaz miktarının arttığını haber veriyor. Zaman zaman bu seviye ölümcül seviyelere de ulaşabiliyor.


Tamamen çöplerin meydana getirdiği bir ada olabilir mi? Evet olur! Plastik malzeme bildiğiniz gibi doğada yok olmuyor. Aynı zamanda küçük parçalara da bölünemiyor.


Büyük Pasifik’teki Çöp Adası (Great Pasific Garbage Patch) çevresel atıkların yüzde 70 ile 80 arası karalardan gelen ve çoğunluğu tüketim sonrası deniz ekosistemine dalgalar ve fırtınalarla sürüklenmiş atıklardan oluşuyor.


Kalan plastiklerin çoğu yoğun balık sanayinin beklenmeyen sonuçlarının ürünü, tröylerin atıkları, kırık şamandıralar, binlerce metre uzunluğunda plastik kablolar, plastik şişelerle birbirine geçmiş sicimler, aletler, çakmaklardan oluşuyor. Küçük ama hiçte azımsanmayacak kadar önemli diğer bir kısım da tüketim öncesi atıklardan oluşuyor.


Dünyanın cennet adalarından bir tanesi diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Fiji'nin ilginç bir geçmişi var. Aslında 300 adadan oluşan bu adalar bütününde kökeni yamyam olan insanlar yaşıyor.


Adada eski dönemlerde özellikle çocuklara ilgi çok büyüktü. Bu nedenle çocuk kaçırma, çocuğa işkence yapma gibi gelenekler bir dönem yaygındı. Şimdilerde turistleri çeken bu tropikal ada geçmişinde derin izler taşıyor.


Adada 1839 yılında kadın, erkek ve çocuklardan oluşan 20 kişinin cesedi bulunmuştu. Yamyamların bu insanları yemek için öldürdüğü düşünülüyor.

En Çok Aranan Haberler