HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

“Almanlar Türk kültürü konusunda önyargılı”

Türk kültürünün Almanya’da popüler olmadığı, Almanların Türk kültürü konusunda önyargılı oldukları, cifte standartların bulunduğu, bildirildi.

BONN (ANKA) – Deutsche Welle, “Almanya, dünyanın en büyük Türk diasporasına ev sahipliğini yapıyor ancak, Türk kültürünü kabul ve takdir etmeye gelince birçok Alman’ın hala çekinceleri var” derken, “Eskiden Türk göçmenleri, Türk olarak algılanırdı ancak 11 Eylül’den sonra Müslümanlar ve İslam ile özdeşleştirildi” yorumlarına yer verdi.

Alman yayın kurumu Deutsche Welle, Almanların Türk kültürüne yönelik tutumlarındaki ön yargılara dikkat çektiği haberinde “Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ziyareti sırasında Türk kültürüne daldı. Ancak burada birçok Alman’ın Türk kültürünü anlamakla hala sorunları var” dedi. DW, “Almanya, dünyanın en büyük Türk diasporasına ev sahipliğini yapıyor ancak Türk kültürü kabul ve takdir etmeye gelince birçok Alman’ın hala çekinceleri var” yorumunu da yaptı.

-“TÜRK KÜLTÜRÜ ALMANYA’DA POPÜLER DEĞİL”-

Entegrasyonun iki yönlü olduğunu, yerli halkın da paylaşması gerektiğine işaret eden DW, Biefeld Üniversitesi’nin araştırmacılarının, göçmenlere yönelik önyargılara ilişkin araştırmasının sonuçlarına dikkat çekerken, “Türk kültürü Almanya’da popüler değil” ifadesini de kullandı.

Almanların Türk ve Alman kültürlerinin birbirini tamamlandığına inanmadığını gösteren araştırmayı yürüten ekibin başkanı, göç uzmanı Prof. Andreas Zick de, DW’e yaptığı açıklamalarında, “Özellikle Almanya’da birçok kişi, İslam karşıtı beyanlarla mutabık” dedi.

Prof. Zick, Almanya’da 2008 yılında halkın sadece yüzde 16.6’sının Müslüman kültürünün ülkeyle uyumlu olduğunu düşündüğünü de anlattı. Araştırma, Fransa’da halkın yarısının ise, Müslüman kültürünün ülkeyle uyumlu olduğuna inandığını ortaya koydu.

-TÜRK TOPLUMUNA BAKIŞLARINDA 11 EYLÜL “DÖNÜM NOKTASI”-

Araştırmacılar da, 11 Eylül saldırılarının birçok Almanın Türk toplumuna bakışında bir dönüm noktasını oluşturduğunu da saptadı. Zick de “Eskiden Türk göçmenleri, Türk gibi algılanırdı ancak, 11 Eylül’den sonra Türkler, Müslümanlar ve İslam ile özdeşleştirildi. Şimdi, halkın çoğunun algılarında Türkler ve Müslümanlar adeta aynı şey” şeklinde konuştu.

-“ÇİFTE STANDARTLAR”-

DW, Almanya’daki Türk kültürüne gelince birçok Alman’ın çifte standardı gösterdiğine dikkat çekerek, “Zick’in etüdü, Almanların sık sık İslam’ı ve dolayısıyla Türk halkını, başka şeyler arasında kadın ve eşcinsel düşmanı olarak etiketlediğini de ortaya koydu. Ancak kadınlar ve homoseksüellere ilişkin kendi görüşleri sorulduğunda benzer olduğu saptandı” dedi.

Haberde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türk okulları önerisinin de Almanya’da daha çok entegrasyona zararlı olarak görüldüğü kaydedildi.

-TÜRKİYE, TATİL İÇİN POPÜLER-

Buna karşın Türkiye’nin Alman tatilcileri arasında popüler olduğuna da işaret edildiği haberde kültürel ve eğitimsel turlar operatörü Studious’un yöneticilerinden Thomas Graune’nin değerlendirmelerine de yer verildi. İstanbul’un çekiciliğine vurgu yapan Studious, Türkiye’nin kültürel tatiller için İspanya, Yunanistan ve Ürdün gibi popüler olduğunu belirtti.(ANKA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler