HABER

Ataş, terminale dönüşümünü tamamladı

MERSİN (İHA) - Mersin'de kurulu bulunan ATAŞ Rafinerisi 42 yıllık rafineri faaliyetine bugün resmen noktayı koydu. 3 ay önce terminale dönüşeceği açıklanan ATAŞ, dönüşüm sürecini tamamlayarak bugün doğum günü pastası kesti.

Terminale dönüşüm operasyonunun tamamlanması nedeniyle bugün ATAŞ'ta bir toplantı düzenlendi. Doğum günü pastasının kesildiği toplantıya ATAŞ Rafineri Müdürü Kathy Hirschfeld, BP Avrupa Lojistik Başkan Yardımcısı Clive Christison, ATAŞ yönetimi, ortakları ve çalışanları katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Rafineri Müdürü Kathy Hirschfeld, bugün ATAŞ Rafinerisi'nin son günü olduğunu belirterek, çalışanlarına bugüne kadar yaptıkları hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Hirschfeld, Türkçe yaptığı konuşmada rafineri olarak uzun yıllardır bölgeye katkıları olan ATAŞ'ın bugün itibariyle bu katkısını yine yüksek standartlarda faaliyet gösteren bir terminal olarak sürdüreceğini söyledi.

Ardından söz alan BP Avrupa Lojistik Başkan Yardımcısı Clive Christison, bugünü özellikle ve heyecanla beklediklerini kaydederek, ATAŞ'ın terminal olarak hizmete girmesinden dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Burada önemli olanın 42 yıllık tecrübesi olan rafinerinin artık Avrupa'da önemli bir yeri olan terminale adım atması olduğunu dile getiren Christison, "ATAŞ sadece Türkiye'nin güneyi için değil Avrupa için de terminal olarak çok önemli bir noktası olacak. Avrupa'daki çalışmalarda bizim için ATAŞ' ın daha önce rafineride kazandığı tecrübeleri yansıtması çok önemli" dedi. Konuşmaların ardından BP Avrupa Lojistik Başkan Yardımcısı Clive Christison, ATAŞ'ın en genç çalışanı Ümit Kızılok ile birlikte doğum günü pastasını kesti.

ATAŞ'TAKİ YANGININ NEDENİ TESPİT EDİLEMEDİ Bu arada, İHA'nın sorularını yanıtlayan Rafineri Müdürü Kathy Hirschfeld, Temmuz ayında meydana gelen yangınla ilgili incelemelerin devam ettiğini, çıkış nedeninin henüz tam olarak tespit edilemediğini ancak teknik bir nedenden dolayı çıkmış olabileceğini düşündüklerini söyledi. Hirschfeld, yangın sırasında 11 kurum ve kuruluştan inanılmaz bir destek aldıklarını belirterek, bunun için ilgililere teşekkür etti. Yangın sırasında sevindirici olanın can kaybı ve yaralananın olmaması olduğunu söyleyen Hirschfeld, "Burada önemli olan yapılan sistem sayesinde tankın yanındaki diğer tanklara yangının sıçramadan kontrol altına alınmasıdır. Rafineri, uluslararası standartlar baz alınarak yapıldı. Tanklar arası mesafeler bölgeye göre değil uluslararası standartlar baz alınarak yapıldığı için yangın nerede olursa olsun aynı şekilde kontrol altına alınabilirdi" diye konuştu.

Kathy Hirschfeld, yangının meydana geldiği tankın kapasitesinin 15 bin ton, içindeki naftanın da 9 bin ton olduğunu hatırlatarak, yangının ATAŞ'a maliyetinin 4 milyon dolar olduğunu söyledi.

ATAŞ'ın faaliyetlerini terminal olarak sürdüreceği yönündeki açıklama, 7 Haziran 2004 tarihinde kamuoyuna duyurulmuştu. ATAŞ Anadolu Tasfiyehanesi A.Ş.'nin 2000 yılı başlarında ortaklık yapısı yüzde 68 BP, yüzde 27 Shell, yüzde 5 Marmara Petrol olarak şekillendi ve ATAŞ o dönemden bu yana faaliyetlerini bu hissedar yapısıyla sürdürüyor.

En Çok Aranan Haberler