SAMSUN (A.A) - Bir düğüne katılmak üzere Samsun'a gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün'ü ziyaret etti.
Bahçeli, daha sonra il merkezine giderek İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ı makamında ziyareti sırasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi hakkında açtığı tazminat davasıyla ilgili bir soru üzerine Bahçeli, şunları kaydetti:
''Böyle dava açıp zaman kaybedeceği yerde Meclis Başkanı da kendi partilerinden bir kişidir, oraya bir dilekçe vererek ''bundan sonra Devlet Bahçeli'nin bütün maaşlarını bana vermenizi istiyorum'' demesi daha ahlaki ve dürüst olur.''
Bahçeli, kendilerine yönelik ''faşizm'' eleştirileriyle ilgili bir soru üzerine ise ''Faşizmin ne olduğunu Sayın Başbakan bilmez efendim. Birisi kulağına bir şey söylemiştir onu tekrar ediyor'' diye konuştu.
TBMM'de yaşanan tartışmalar ve bazı medya gruplarına yönelik eleştirileriyle ilgili bir başka soru üzerine ise Bahçeli şunları söyledi:
''Basını yönetenlerle basına sahip olanlar gelişmelere objektif bir gözle baktığı zaman TBMM'de o gün nasıl bir gelişme olduğunu görebilir ve halkımızı yanıltmadan halkımıza saygısızlık yapmadan değerledirmede bulanabilirler. Sayın Başbakan kürsüde bulunmaktadır, çok öfkelidir, çok heyecanlıdır ve MHP tarafına yönelerek çok sert ifadeler kullanmaktadır. O arada da önünden üçer, beşer gruplar halinde yüze aşkın AKP milletvekili kendi oturdukları yerden kalkarak MHP sıralarının önüne gelmektir. MHP sıraları önünde milletvekili arkadaşlarımıza açık bir saldırıda bulunmaktadır. Şimdi bu gerçeği televizyonlarda görerek hala AKP'lilerin 'MHP'liler bize saldırdı' ifadelerini kullanmaları çok utanç verici bir durumdur. Milletimiz saftır, temizdir ama gördüklerinden de ders çıkartacak bir sağduyya sahiptir. Milletimiz saldırının nereden geldiğini, ne maksatla yapıldığını bilmektedir. O nedenle Sayın Başbakan orada müdahale edebilirdi. Bunu demediği gibi çatışma başladıktan 3-4 dakika sonra da kendisi oradan ayrılmış ve çatışmayı serbest bırakmıştır. Bunun manası budur.
Biz ise orada oturduk sonuna kadar olayları yakından takip etik. Ama Sayın Başbakan olayı başlatıp sonra da salondan ayrılarak 'bundan sonrasını siz yapın, gerisini siz getirin' demiştir. Böylesi bir yüz karası olay TBMM'de gerçekleşmiştir.''
Bahçeli, anayasa değişikliği ile ilgili bir soru üzerine ise TBMM'nin bugünkü yapısının buna uygun olmadığını söyledi.
Bahçeli, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
''Yapılacak olan şey, partilerin bütününde bir anayasa değişikliği arzuzu vardır. Mecliste bir anayasa komisyonu oluşturulur. O komisyon çalışmaları tamamlar. Uzlaştıkları maddeleri de bir demokratik sözleşme haline getirir. Arkasından artık zaruret haline gelen bir erken seçimi en kısa zamanda yaparak oluşacak meclise o demokratik sözleşmeyi verir ve o yeni meclis yepyeni bir anayasa yapma fırsatı yakalamış olur.''
Erken seçimle ilgili bir soru üzerine ise Bahçeli, 7 Kasım 2010 tarihini erken seçim için uygun gördüklerini ifade etti.
7 Kasımda bir erken seçim yapılmaması halinde veya zamanında bir seçim için 17 Temmuz 2011 üzerinde durulabileceğini belirten Bahçeli, MHP olarak 7 Ocaktan itibaren seçim hazırlıklarını başlattıklarını da söyledi.